1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Yabancı Yetkililer Güzelyurt’u gezdi
Yabancı Yetkililer Güzelyurt’u gezdi

Yabancı Yetkililer Güzelyurt’u gezdi

Ada’da bulunan yabancı yetkililerin, dün, sözde “Omorfo (Güzelyurt) Belediye Başkanı” Viktoras Hacıavraam ile birlikte, Güzelyurt’u ziyaret ettiği belirtildi.

A+A-

Haravgi gazetesi, Yunanistan Meclis Başkan Yardımcısı Mario Yeorgiadis, İngiliz Milletvekili Theresa Villiers, Barnet Belediyesi, Slovenya ve Malta’daki bazı şehirlerin ve başka şehirlerin belediye başkanları ile belediye meclis üyelerinden oluşan yabancı yetkililerin, Güzelyurt’taki betonlaşmayı ve sözde “işgalin” sabitleşmesini yerinde incelediklerini yazdı.

Habere göre sözde “Omorfo Belediye Başkanı” Viktoras Hacıavraam açıklamasında, yabancı yetkililerin, bölgenin karakterinin değiştirilmesi çabasını görme imkanını elde ettiğini savundu.

Gazete, bölgenin, yabancı yetkililer tarafından gezilmesinin, “Omorfo Anma Günleri” çerçevesinde gerçekleştirildiğini de belirtti.

Gazete ayrıca yetkililerin, Güzelyurt’un çeşitli noktalarını yürüyerek, kiliseleri ve diğer eski eserleri gördüklerini yazdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.