1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. "Yağışlar ilaç gibi geldi"
"Yağışlar ilaç gibi geldi"

"Yağışlar ilaç gibi geldi"

Aydınköy’lü üreticiler son günlerde yağan yağmurlardan dolayı bahçelerin suya doyduğunu ifade ederek gidişatın iyi göründüğünü söyledi.

A+A-

Aydınköy’lü üreticiler, son dönemlerde yağan yağmurlardan dolayı, bahçelerin suya doyduğunu söyledi. Bahçelerdeki gidişatın iyi göründüğünü ifade eden üreticiler, yağışların ilaç gibi geldiğini belirtti. Son yılların kurak geçmesinin ardından üreticiler, “Yağmurlar yüzümüzü güldürdü” dedi.

Üretici ne dedi?

Tamer Tayanç (Aydınköy Muhtarı): “Yağışlar bahçeleri doyurdu”

“Son günlerde yağan yağmurdan dolayı bahçeler suya doydu. Dileriz ki afet olmadan bir yağmur daha yağsın. Dereler de dolarsa, toprak suya doyacak ve iyi bir yaz geçireceğimize inanıyorum. Ağaçların üstü ürün doludur. Şubat ve Mart ayında daha iyi yağmur olursa, balyalar da verimli olacak.”

Hasan Çoban: “Son yağmur ilaç gibi geldi”

“Bölgemizde son günlerde güzel bir yağmur oldu. Resmen son yağmur ilaç gibi geldi. Ocak ve Şubat ayının ilk haftası zararsız bir yağmur yağarsa, arpa ve buğday gibi ekinler kesinlikle diz boyunu aşar. Geçen yıl ekinler kuraklıktan dolayı biçilmedi bile.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.