1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Yakında cami avlusunda avuç açacağız”
“Yakında cami avlusunda avuç açacağız”

“Yakında cami avlusunda avuç açacağız”

Devlet Planlama Örgütü tarafından 6.20 olarak açıklanan hayat pahalılığının inandırıcı bulmayan vatandaşlar, “Bizimle dalga geçmeyi bıraksınlar” dedi ve ekledi:

A+A-

Vatandaş, DPÖ tarafından 6.20 olarak açıklanan hayat pahalılığını  en az 15 olması gerektiğini vurguladı. Hayat pahalılığı karşısında “Ne et ne de süt ürünlerini almamız mümkün ” diyen vatandaş, gün geçtikçe yaşam kaygısının arttığını belirtti.

Aldığı maaşla ihtiyaçlarını dengelemede ciddi anlamda zorluk yaşadığını dile getiren vatandaş,  adeta eve giren temel gıda ürünlerinden kesinti yapmaya başladığını söyledi. Her geçen gün yaşam koşullarının zorlaştığına da değinen vatandaş, devletin insanına sahip çıkmadığını kaydetti.

Vatandaş, “Milletvekili ve bakanların 1 ayda aldıkları maaşları, normal bir insan bir senede bile alamıyor. Bu yüzden vatandaşların ne çektiğinden habersizdirler” dedi.

Devlet Planlama Örgütü tarafından 6.20 olarak açıklanan hayat pahalılığı, vatandaşa inandırıcı gelmedi. Bu rakamın dalga geçer nitelikte olduğunu ifade eden vatandaşlar, mağdur durumda olduklarını belirtti. Hayat pahalılığı karşısında, sofrasına ekmek almakta zorlandığını dile getiren vatandaş, “Ekonomik kriz karşısında daha önce elbise ve ayakkabı gibi ihtiyaçlarımızdan kısmak zorunda kalırdık. Şu anda boğazımızdan kısmak zorunda kalıyoruz” dedi.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.