1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Yakovidis Kıbrıs Sorununun BM kararları temelinde çözümlenebileceğini savundu
Yakovidis Kıbrıs Sorununun BM kararları temelinde çözümlenebileceğini savundu

Yakovidis Kıbrıs Sorununun BM kararları temelinde çözümlenebileceğini savundu

Yakovidis’in, NY’taki Harvard Club'ta ABD merkezli Dış Politika Derneği'nin Düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen etkinlikte Kıbrıs konusunda konuştuğu ve Kıbrıs sorununun BM kararları ve AB ilkeleri temelinde çözümlenebileceğini söylediği belirtildi.

A+A-

Haravgi gazetesine göre Yakovidis, “BM’nin Çatışmalardaki Rolü, Kıbrıs’ın Durumu” konulu etkinlikte yaptığı konuşmada,  Kıbrıs sorununun BM kararları, AB ilkeleri temelinde çözümlenebileceğini, “böylelikle Kıbrıs’ın, yeniden birleşmiş Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bölgedeki barış ve istikrar, ayrıca tüm sakinlerinin yararına normal bir devleti teşkil edeceğini” savundu.

BM’nin rolüne ilişkin olarak Yakovidis, BM’nin Kıbrıs’taki durumla alakalı çatışmaların çözümünde önemli bir rol oynadığını ve oynamasının mümkün olduğunu ileri sürdü.

Yakovidis, Güvenlik Konseyi’nin, Genel Kurul’un ve Genel Sekreter’in, sorunun ortaya çıktığı 1963 yılı sonundan itibaren ve daha önceden, Kıbrıs’ın bağımsızlığından önce,  rol oynadığını ve rol oynamaya devam ettiğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.