1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Yararı da olabilir zararı da
Yararı da olabilir zararı da

Yararı da olabilir zararı da

Hükümet tarafından onaylanan tavuk ithalatı, vatandaşı da ikiye böldü

A+A-

Hükümetin tavuk ithalatını serbest bırakmasının ardından vatandaş, Yeni Bakış’a konuştu. Bazı vatandaşlar hükümetin tavuk ithalatını onaylamasına olumlu bakarken, bazıları ise  ithalatın artmasıyla ülkedeki yerli üretimin biteceğini kaydetti.

Vatandaş ne dedi?

Feramuz Üçok:“İthal edilecek olan tavuğun fiyatı vatandaşın cebini desteklemelidir”

“Şu an ülkemizdeki tavuğun kilo fiyatının, 12 TL’den 15 TL’ye yükselmesi ile maddi geliri bozulan vatandaş, beyaz et tüketimini sağlayamayarak mağdur olacaktır. Tavuk ithalinin hükümet tarafından onaylanması karşısında gelecek olan tavukların, vatandaşa nasıl bir fiyat üzerinden yansıyacağını henüz bilemiyoruz. İthal edilecek olan ürünlerin fiyatları vatandaşın cebini destekler nitelikte olması karşısında ülkeye ithalatın yapılmasını isteriz. Bunun yanında ülkeye ithal edilecek olan ürünlerin ciddi anlamda denetim altında tutulması da şarttır.”

Orhan Sevinç “Ülkeye gelecek ithal ürünlerde gümrük kalkmalıdır”

“Ülkemizde bütün ürünlerin fahiş fiyatlar altında satılması karşısında ciddi anlamda mağdur oluyoruz. Ekonominin bozulmasıyla, evlerimizin ihtiyaçlarını karşılayamaz olduk. Hükümetin onaylamış olduğu tavuk ithalinin, ülkeye gerekli olduğunu düşünüyorum. Yapılacak olan ithallerdeki gümrüğün kalması gerekiyor. Bu sayede vatandaşülkeye yapılan ithal ürünler karşısında ihtiyaçlarını daha kolay şekilde karşılayacaktır.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.