1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Yaşayan ölüye döndük”
“Yaşayan ölüye döndük”

“Yaşayan ölüye döndük”

Yeni Bakış’a konuşan Lefkoşa Terminali Pazar esnafı, fahiş fiyatlar nedeniyle insanların tezgâhlara yanaşamaz hale geldiklerine vurgu yaptı.

A+A-

Lefkoşa Terminalinde Pazar günleri kurulanaçık pazarın esnafı,  tezgahlardaki fiyat artışları nedeniyle vatandaşların alım gücünün düştüğünü belirtti. Geçmiş yıllarda bu denli artışlar yaşanmadığını kaydeden esnaf, fırsatçıların kafalarına göre ürün fiyatı biçmelerine isyan etti

Vatandaşın ekonomik olarak sıkıntıya düşmesiyle birlikte, pazarın canlılığını yitirdiğini kaydeden esnaf  Pazar yerinin geldiği noktayı ‘Resmen yaşayan bir ölü.’ Olarak nitelendirdi. Denetimin yapılmamasından dolayı halk mağdur oluyor diyen esnaf, ‘2 bin 200 TL asgari ücret alan bir ailenin’ geçinmek için zorlandığını dile getirdi

Pazar yeri esnafı, fahiş fiyatlara ulaşan tezgahlardaki ürünlerin, Türkiye’den gelmesine karşın fırsatçı esnaflarıntezgâhlarındaki ürün fiyatlarının üstüne koydukları karlardan dolayı, vatandaşın cebine ciddi anlamda zarar verdiğini dile getirdi. Pazar esnafı, denetimin olmamasının yanı sıra, kendi üretimimize geçmediğimiz takdirde vatandaşların bu sıkıntıları her zaman çekmek zorunda kalacağını ifade etti. 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.