1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Yunan büyükelçiliği inşa edilecek araziyi Ruslara veriliyor
Yunan büyükelçiliği inşa edilecek araziyi Ruslara veriliyor

Yunan büyükelçiliği inşa edilecek araziyi Ruslara veriliyor

Cikko Manastırı’nın, Yunanistan’ın büyükelçilik binası inşa etmeye hazırlandığı araziyi Rus bir şirkete vermek üzere anlaşma yaptığı belirtildi.

A+A-

Fileleftheros gazetesi, “Cikkos Geri Adım Attı ve Yunan Büyükelçiliği Yapılacak Araziyi Ruslara Sattı… Nikiforos ile Kocias Arasındaki Uzlaşıya Rağmen” başlığıyla verdiği haberinde, Cikko Mastırı’nın büyükelçilik binası inşa edilmek üzere Yunanistan’a bağışladığı arazisinin Rus ellerine geçeceğini yazdı.

Cikko Metropoliti Nikiforos ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias arasındaki uzlaşıya rağmen bu gelişmenin yaşandığını belirten gazete, ilgili planlar hazırlanıp Yunanistan’dan uzmanların geldiği bir aşamada Cikko Manastırı’nın geri adım attığını ve arazinin Rus şirketine verildiğini duyurduğunu kaydetti.

Gazete, bu duruma sert tepki gösteren Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos’un Yunanistan’a büyükelçilik binası inşa edilmek üzere bir başka arazi verme niyetini dile getirdiğini aktardı.

Haberde, olayın tarihine de yer veren gazete, manastırın 1999 yılında araziyi gerçek değerinden çok düşük fiyata Yunanistan’a verdiğini ancak ekonomik sebeplerden ötürü büyükelçilik binasının inşa edilemediği ve satışa çıkarıldığını yazdı. Satışa karşı çıkan manastırın durumu yargıya taşıması üzerine mahkemenin, arazinin manastıra geri verilmesi kararı aldığını kaydeden gazete, daha sonradan Kocias’ın Nikiforos ile yaptığı görüşmelerde arazinin büyükelçilik binası inşa edilmek üzere Yunanistan’da kalması konusunda uzlaşıya varıldığını aktardı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.