1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Zeytin bu sene verim vermedi
Zeytin bu sene verim vermedi

Zeytin bu sene verim vermedi

Zeytin yetiştiricileri, kurak geçen yıl nedeniyle bekledikleri verimi alamadıklarını belirterek, geçtiğimiz yıla göre bu yıl zeytin hasadının çok daha düşük olduğunu söyledi

A+A-

Akdeniz kültüründe çok önemli yer tutan zeytin ve zeytinyağı, binlerce yıldır Akdeniz’deki evlerin sofralarından hiç eksik olmuyor.

Gerek satış amaçlı, gerekse kişisel kullanım için zeytin yetiştiren vatandaşlar, hasat döneminin ardından emeklerinin karşılığını almak için zeytinyağı fabrikalarına akın etti.

Ancak zeytinden verim almak için üreticinin dört gözle beklediği yağmurun zamanında gelmemesi ve kurak geçen bir yıl olması nedeniyle üreticiler geçtiğimiz yıla oranla bu yıl zeytin hasadında iyi bir verim alamadı.
KIBRIS’a konuşan vatandaşlar, içinde bulunduğumuz yılın kurak geçmesi nedeniyle ağaçların susuz kaldığını, bu nedenle de zeytinlerden beklenilen verimi alamadıklarını söyledi.

Bardak: Bu sene zeytinin yok senesi oldu

Yeniceköy Bardak Zeytinyağı Fabrikası sahibi Burhan Bardak, bu yıl zeytin hasadının zayıf olmasından dolayı zeytinyağı üretiminin de azaldığını belirterek, “Bu sene zeytinin yok senesi oldu” dedi.

Bardak, zeytin ağaçlarının bir sene fazla, ertesi sene daha az verim verdiğini söyleyerek, fabrikadaki rekoltenin geçtiğimiz yıla oranla daha düşük olduğuna dikkat çekti.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.