1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. 10 bin yılda yapacağı işlemleri 200 saniyede bitiren bilgisayar
10 bin yılda yapacağı işlemleri 200 saniyede bitiren bilgisayar

10 bin yılda yapacağı işlemleri 200 saniyede bitiren bilgisayar

Teknoloji devi Google'den bir yetkili, mevcut en hızlı süper bilgisayarların 10 bin yılda yapacağı işlemleri 200 saniyede bitiren ve kuantum üstünlüğüne sahip bilgisayar yaptıklarını duyurdu.

A+A-
  • Teknoloji devi Google'dan bir yetkili, mevcut en hızlı süper bilgisayarların 10 bin yılda yapacağı işlemleri 200 saniyede bitiren ve kuantum üstünlüğüne sahip bilgisayar yaptıklarını açıkladı.

  •  

    Bilimsel Nature dergisinde, Google'ın kendi bünyesinde geliştirdiği kuantum çip kullanılarak yapılan testlerin sonuçları yayımlandı.

  •  

    Google'ın bir yetkilisi, dünyanın en hızlı süper bilgisayarının çözmesi için 10 bin yıl sürecek bir işlemi sadece 200 saniyede gerçekleştiren makine tasarladıklarını öne sürdü.

  • "BU YENİ BİR YOLCULUĞUN BAŞLANGICI"

    Google Mühendislik Direktörü Hartmut Neven, söz konusu başarının kendini bu işe adamış kişilerin uzun yıllar süren araştırmaların sonucunda geldiğini vurgulayarak, "Bu yeni bir yolculuğun başlangıcı. Bu teknolojiyi nasıl çalıştıracağımıza bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

  •  

    Teknoloji alanındaki rakip şirketlerden IBM ise Google'ın bilgisayar işlemlerindeki zorlukları fazla abarttığını ve ilgili işlemlerin yeterli yükleme kapasitesi bulunan normal bilgisayarlarla 2,5 günde çözülebileceğini savundu.

  • IBM, GOOGLE'IN HESAPLAMASININ HATALI OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

    IBM, GOOGLE'IN HESAPLAMASININ HATALI OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

    Uzun süredir kuantum bilgisayarları üzerine araştırma yürüten bir başka ABD merkezli teknoloji şirketi IBM ise, Google'ın hesaplamasında bir hata bulunduğunu öne sürdü.

  •  

    IBM, Google'ın bilgisayar işlemlerindeki zorlukları fazla abarttığını ve ilgili işlemlerin yeterli yükleme kapasitesi bulunan normal bilgisayarlarla 2,5 günde çözülebileceğini savundu.

  •  

    Google'ın bu atılımı, teknoloji dünyası için önemli bir adım olsa da kuantum bilgisayarlarının gerektirdiği düşük sıcaklıklar ve vakum koşulları nedeniyle günlük kullanıma henüz uygun olmadığı belirtiliyor.

  •  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.