1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. UBP-HP koalisyonu daha ağır basıyor
UBP-HP koalisyonu daha ağır basıyor

UBP-HP koalisyonu daha ağır basıyor

Hükümeti kurmak için salı gününe kadar zamanı olan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun “çarşambaya tamam” dediği UBP-DP-YDP hükümetinin kurulmasıyla ilgili bakanlıkların paylaşımında sorun yaşandığı belirtiliyor.

A+A-

Hükümeti kurmak için salı gününe kadar zamanı olan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun “çarşambaya tamam” dediği UBP-DP-YDP hükümetinin kurulmasıyla ilgili bakanlıkların paylaşımında sorun yaşandığı belirtiliyor. Siyasi kulislere göre, UBP 8, DP ve YDP de 1’er bakanlık alacak şeklindeki bir formülde ısrar eden UBP’nin bu yaklaşımı diğer partiler tarafından kabul görmüyor. Bu da 27 vekille UBP-HP hükümetinin kurulma ihtimali daha ön plana çıkıyor. Ayrıca Sucuoğlu’nun“27’de bir alternatiftir” demesi, bu ihtimalin daha ağır bastığını gösteriyor.

YA “TAMAM”, YA “DEVAM”…

Hükümeti kurmakla görevlendirilen UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, meclisteki tüm siyasi partilerle ikinci kez görüşme yapacağını ve bu görüşmenin ardından en geç pazartesi günü, ya hükümeti kurmuş olacaklarını, ya da bu görevi devredeceklerini açıkladı. Sucuoğlu, “İkinci tur görüşmeler devam ediyor” dedi. YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, UBP ile yaptıkları görüşmede, pazarlık yapmadıklarını, sadece istemedikleri bakanlıkları söylediklerini belirtti. DP Milletvekili Hasan Tosunoğlu ise, hükümet kurma çalışmaları devam ederken herhangi bir ihtimal üzerinde konuşmanın doğru olmayacağını söyledi.

Haberin devanı için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.