1. YAZARLAR

  2. Sevil İmert

  3. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası
Sevil İmert

Sevil İmert

Özel Eğitim Uzmanı
Yazarın Tüm Yazıları >

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

A+A-

Tüm dünyada 10-16  Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftasının içinde bulunmaktayız. Bu haftanın insanlarda, onlara farklıymış gibi davranmama ve aslinda hayatlarina engel olmama farkındaligi yaratmasini temenni ediyorum.

Her birey gibi engelli bireylerimiz de yaşama, eğitim ve çalışma gibi haklara sahiptir. Ancak 2020 yılında malesef ki engelliler haftası da Covid-19 engeline takıldı. Bu durum engelli bireylerimizin en çok da eğitimlerinin durmasına sebep oldu.

Engel türleri  doğrultusunda bireysel olarak eğitim gören bu çocuklarımız, gençlerimiz okullar kapanınca evde eğitimden uzak kalarak belkide ilerleyen gelişimlerinin gerilemesine tanık oldular.

Evde kaldığımız bu süreçte öğretmen- aile işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurgulamak istiyorum. Çocuklarımızın eğitimlerinin durmasına seyirci kalmayalım ve evde onları destekleyelim. Engelleri hep birlikte aşacağımıza inanıyorum.            

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.