1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. 550 Íşçi yargı yolunda!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

550 Íşçi yargı yolunda!

A+A-

Yıllardır Güvenlik Komutanlığında çalışan sivil işçilerin tüm özlük hakları çiğneniyor. Devletin işçisi olan bu çalışanlar devletin vermiş olduğu hakları ne acıdır ki alamıyorlar. Yani haklar çatır çatır çiğneniyor. Bunu da yapan hükümet oluyor. Verilmiş olan Anayasal hak, böylelikle hükümet edenler tarafından Güv.Kuv.Komutanlığı sivil işçilere sağlanmayarak bir büyük suç işleniyor. Yani Anayasal suç! 
Hükümet Anayasanın üzerinde olamaz ve de olmamalıdır. 
Buna Anayasa kesinlikle müsaade etmemeli! 
Evet, verilen haklar tüm devlet çalışan işçilerine verilmiştir. Bunu kesinlikle ben vermem, verdirmem diyemez hükümet edenler. Verilen haklar herkese uygulanması gerekmektedir. 
Hükümet Anayasaya karşı bile bile suç işliyor. 
Gelmiş geçmiş hükümetler ve bugünkü dört başlı hükümet, Anayasanın üzerinde olmaması gerekirken, bugün Anayasanın üzerinde oluyor ve bu şekilde verilen hakları GKK işçilerin elinden alarak bu insanları çalıp sömürüyor.
Hükümet'te yer alan iki parti sol  parti. Ama maalesef sağ partiden beter davranıyorlar. Bu haksız uygulamaya karşı hiçbir şey yapmayarak bu emekçilerin haklarını onlarda bugün bu şekilde çiğniyorlar. 
Devletin işçilerine Anayasal hak olarak verilen tüm özlük haklarının dışında tutulan bu insanlar bugün yeter diyerek kendi haklarını almak için yargıya gidiyorlar. Sahipsiz bırakılan bu insanlara ne bir sendika, ne de her hangi bir vekil sahip çıkıyor. Bu çalışanları sahiplenen birileri ne acıdır ki çıkmadı, çıkmıyor. Bu yüzden kendi kendilerini savunmak adına mahkeme yoluna gitmek için harekete geçtiler. Yaklaşık 550 çalışan işçi yargıya başvurdu. Yargı süreci mahkemelerin yaz tatili sona erdiği gün başlayacak. Hükümet, 550 işçi tarafından Anayasa mahkemesinde hesap verecektir.
Evet, verilen özlük haklara rağmen bu insanlar yıllardır hem parasal, hem de diğer haklar açısından çok büyük mağduriyet yaşıyorlar. Toplu iş sözleşmesi gereği çalışmaları gerekirken, maalesef sözleşmeye aykırı olarak çalıştırılıyorlar. Yıllık izin konusunda çalışanların iş günleri hesaplanması gerekirken, cumartesi ve Pazar veya resmi tatillerin izin günlerinden düşülmemesini yasa emrederken, bugün GKK işçileri bu yasadan faydalanmadığını ve dolayısıyla izin hakları da bu şekilde çiğnenmiş oluyor.
Peki ya fazla çalışma saatlerindeki kayıplarına ne demeli. Yazın devlet çalışanları 5 ay yaz mesaisi yapıyor. Çalışma saatleri azalıyor. Oysaki GKK işçileri daha fazla çalışıyor saat farkı olarak! 5 aylık kayıpları 2000 ve 3000 TL bir maaş demektir. Bunu yıla göre hesapladığımızda, kişi başı ortaya 24000 ve 36000 TL bir büyük kayıpları çıkmaktadır. Yani çatır çatır bu para hükümet tarafından bu insanlardan gasp edilmiş oluyor. Bunun yanında ihtiyat sandığına yapılan yatırıma gelecek olursak, %10 bir yatırım devlet işçilerine yapılırken, GKK işçilerine ise % 8 yapılıyor. Yani %2 kayıp. Bunu da emekliliğe vurduğumuz zaman korkunç bir para kayıpları olur. 
Yapılan Anayasal hakların çiğnenmesi sadece bunlar mı?
Hayır!
Daha birçok hakları çiğnenmeye devam ediyor.
Bu yüzden büyük mağduriyet yaşayan bu insanlar kendi haklarını almak için yargıya gidiyorlar.
Hakları gasp edilen işçilerimize kolay gelsin diyorum.
Evet, yanlarında olduğumuzu da buradan belirtiyorum.

 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.