1. YAZARLAR

  2. Mehmet Davulcu

  3. Abilerini de alıp gelsin
Mehmet Davulcu

Mehmet Davulcu

Yazarın Tüm Yazıları >

Abilerini de alıp gelsin

A+A-

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı'nın sendikalarla ilgili tutumunu biliyoruz. Arıklı'nın bu tutumu siyasi duruşuyla uyumludur. Bunda yadsınacak bir şey yok. Erhan Arıklı benim bilebildiğim kadarıynla ülkücü, muhafazakar, ilahiyatçı bir şahsiyet... O'nun öncülüğde kurulan YDP'nin de benzer siyasi görüşler taşımasını da yadırgamamak gerekir.

Sendikalara karşı tavırlar geliştirilmesi bu memlekette yeni şeyler değildir. işçi, emekçi kesimlerin örgütlenmesinin önüne ne setler çekilmeye çalışıdı bu memlekette! Sendikacılara yönelik ne baskılar tehditler uygulandı... Var olan sendikaların zayıflaması, etkisizleşmesi için ne oyunlar oynandı...

"Grev yapan sendika ile görüşmem" diyen başbakan gördük biz. Yapması gereken maaş ücret düzenlemesini kasten yapmayıp sendikaları grev yapmaya zorlayan, grev başlayınca da Ankara'ya dönüp sendikaları öcü gösterip daha fazla parasal katkı koparmaya çalışan hükümetler gördük. Sarı sendika kurdurarak sendikaları bölüp güçsüzleştirmeye çalışan hükümetler gördük. Sendikaları greve itip ekonomik yönden zayıflatmak için ekibiyle planlar yapan Cumhurbaşkanı da gördük.  kamuda örgütlü 2 öğretmen ve 2 memur sendikasına tanınan 3'er kişilik ödenekli sendikal izin hakkını kaldırmak için yasa tasarısı hazırlayan Başbakan yardımsı da gördük.

Bu ülkede sendikal mücadele lale bahçelerinde gelişmedi. Tersine hayatı pahasına çalışan işçi liderlerinin gayretrleriyle temelleri atıldı. İşsizliğe mahkum edilme pahasına yılmadan mücadele eden sendikacılar ve onlara güvenen işçi temsilcileri ile masefe aldı.

Bu memlekette kazanılan sendikal haklar altın tepsi içinde sunulmadı. Sendikal mücadeleyle eylem boylarında verilen kavgalarla kazanıldı.

Biz işçi sınıfının düşmanlarını biliyoruz. Erhan Arıklı'nın zaten bildiğimiz düşüncelerini dillendirmesi bizler için yeni bir durum değildir. Arıklı'dan ve partisinden gelecek (eğer gelecekse) saldırılar işçi sınıfı olarak bizi hiç de korkutmuyor. Bu bakımdan Arıklı için bu aşamada söylenebilecek söz, "abilerini de al gel"den öteye geçmez.

Kıbrıs'ın kuzeyinde işçi sınıfı için asıl tehdit, emekçi kesimlerin desteğiyle siyasi güç elde etmesine karşın emekçileri arkadan vuranlardır.

Biz bunları da biliyoruz. Ancak sıkıntı odur ki emekçi kitleler bunu hala göremiyor. Şimdilik böyle. Yarınlar her şeye gebedir.

Bilinsin ki, sömürü olduğu sürece emeğin hak mücadelesi her hal ve şartta kesintisiz sürecektir. Hiç bir tehdit ve baskı bizi yolumuzdan döndüremez.

Sendikaları kapatmak ya da etkisizleştirmek veya YDP Gnl. Bşk. Arıklı'nın ifadesiyle "hareket alanlarını daraltmak" arzusu, hedefi ve çabaları yeni değildir.

Biz Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ekibiyle planlar yapanları biliyoruz. Kamuda örgütlü 2 memur ve 2 öğretmen sendikasına tanınmış olan 3'er kişilik ödenekli sendikal izin hakkının kaldırılması için yasa tasarısı hazırlayanları da biliyoruz. Sarı sendikalar kurdurup sendikal hareketi bölmeye çalışanları da çok gördük.

Bilinsin ki, bunlar bize vız gelir tırıs gider.

Emekten yana taraf olmak yürek ister. 

Biz emekçiyiz ve emekten yana tarafız. 

Sendikal hareket güçlenerek sürecek. 

Kimsenin iznine, müsadesine bağlı değiliz.

Biz biliriz ki; hak verilmez, alınır.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.