1. YAZARLAR

  2. Klinik Psikolog Berrak Yörük

  3. Adamız ve Koronavirüs Kaygısı
Klinik Psikolog Berrak Yörük

Klinik Psikolog Berrak Yörük

Yazarın Tüm Yazıları >

Adamız ve Koronavirüs Kaygısı

A+A-

Her geçen gün ada genelinde kaygı ve korkunun  giderek arttığını hep birlikte gözlemlemekteyiz. Buna bağlı olarak hayat rutinimizi değiştirip korkunun ve kaygının etkileriyle kendimizi sınırlandırıp daha da içinden çıkılmaz duygu ve düşüncelere ittiğimiz yadsınamaz gerçeğimizdir.

Süreci rutinden çıkmak yerinde rutinde kalarak yürütebilmek ve hayat standartlarımızdan minimum düzeyde vazgeçmek bu süreçte bizlere iyi gelecektir.

Korona virüs ciddi bir virüstür ancak sağlık bakanlığı buna bağlı olarak çalışan tüm sağlık çalışanları ve devlet yetkilileri ciddi tedbirler almaktadır. Ve her geçen gün ada halkını koruma amaçlı tebdirleri uygulamaktadırlar.

BU SÜREÇTE SOSYAL MEDYA BİZİ OLUMSUZ ETKİLİYOR…

Kaygılı kişlilerin duydukları  haberleri abartarak sosyal ağlardan paylaştığı günlerden geçerken ve bir çok asılsız haberinde gündemde olduğunu düşünerek sosyal ağlarımıza ve televizyondaki haberlere belirli zaman aralıklarında bakmamız kaygımızı tetiklemeyecek ve azaltabilecektir.

ANKSİYETE, PATİK ATAK VE HİSTERİK KİŞİLİK TANINIZ VAR İSE…

Anksiyete, panik atak ve histerik kişilik tanınız var ise ve içinden geçtiğimiz bu süreçte durumla baş edemiyor gibi hissediyor iseniz bir klinik psikologdan mutlaka yardım almanızı öneririm…

Ada halkımıza  dileğim bu süreçten sağlıkla  elele çıkmamızdır.

Elele birlik ve beraberlik ile sağlıklı günlere…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.