1. YAZARLAR

  2. Mehmet Davulcu

  3. Alkış ve taleplerimiz
Mehmet Davulcu

Mehmet Davulcu

Yazarın Tüm Yazıları >

Alkış ve taleplerimiz

A+A-

Dün saat 10.00 civarında can dostum Erdinç Selasiye ile Çağ-Sen lokalinde buluştuk. Öğleden sonra yapılacak Sendikal Platform toplantısı için bir ön hazırlık yapacağız.

Sendikal platform 2018 yılı için hükümetle yapacağı görüşme öncesinde ortak talepleri belirlemeye çalışıyor. Biz de Çağ-Sen tarafı olarak taleplerimizi saptayıp platforma ileteceğiz.

Konu üzerinde daha önce yönetim Kurulunda da çalışmıştık. Yine de kısacık bir arşiv taraması yaptık. Yılların gerisindeki taleplerimize göz attık. Bir kez daha gördük ki, çalışan kesimlerin sorunları ve çözüm için talepleri hep aynı, pek değişen bir şey yok.

Biz Erdinç arkadaşımla birlikte çalışırken lokalin televizyonu açık ve Meclis TV hükümet programını görüşen Meclisten canlı yayın yapıyor.  Kürsüde YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı var.

Arıklı, Başbakan Tufan Erhürman’a alkışlarını sunduğunu söylüyor.  

Sebebi ise, hükümetin gündeminde polisin sivil otoriteye bağlanması konusunun olmadığını, zaten polisin askere, askerin de başbakan olarak kendisine bağlı olduğunu söylemesiymiş!

Arıklı diyor ki, “yıllarca polisin sivile bağlanması konusunda bu kürsüden çok konuşmalar yapıldı, bazı partiler bu konuyu programına koydu. Ancak şimdi Sn. Erhürman çıktı ve bunun doğru olmadığını açıkladı kendisini alkışlıyorum...”

Erdinç arkadaşımla birbirimize baktık! Sustuk.

Dikkatimizi yine taleplerimize çevirdiğimizde aklımdan geçenleri buradan paylaşmak istiyorum.

Çağ-Sen olarak Kıbrıslı Türk toplumunun sosyo-ekonomik yapısına uymadığı gerekçemizle paket uygulamasına son verilmesini istiyoruz; göç yasasının kaldırılmasını istiyoruz; Özelleştirme Yasası’nın iptalini yerine özerkleştirme yayası yapılmasını istiyoruz; Eşel mobil uygulamasının 3 ayda bir yapılmasını istiyoruz; Vergi yayasında düzenleme yapılarak bazı kesimlere tanınan sınırsız vergi muafiyetlerinin sınırlandırılmasını istiyoruz; kaldırılan veraset verginin yeniden konmasını istiyoruz; tüm çalışanların sendikalı olmasının önündeki engellerin kaldırılmasını ve teşvik edilmesini istiyoruz.

Özel sektör çalışanlarının sosyal güvenlik yatırımlarının gerçek maaşları üzerinden yapılmasının sağlanmasını istiyoruz; kamuda ikinci iş yasağının eksiksiz uygulanmasını istiyoruz; 3’lü kararname sisteminin daraltılmasını ve müşavirlerin topluma hizmet etmesinin sağlanmasını istiyoruz; serbest faiz uygulamasının kaldırılıp faizleri sınırlandıran yasal düzenleme istiyoruz; parasız eğitim ve sağlık hizmeti istiyoruz; demokratik-laik toplumsal yaşam biçimimizin korunması için teokratik hedefleri olan dayatma eğitim kurumlarının kapatılmasını istiyoruz.

Bu taleplerimizden ne kadar UBP sorumlu ne kadar CTP sorumlu diye de bir değerlendirmemiz oldu. O değerlendirmemizi de belki bir başka yazıda konu yaparız.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.