1. YAZARLAR

  2. Cemre Bulundu ve Şefika Yardım

  3. Arama Motoru Sıralamalarında neden üst sıralara çıkmalıyım?
Cemre Bulundu ve Şefika Yardım

Cemre Bulundu ve Şefika Yardım

Yazılım/Dijital Pazarlama Uzmanl
Yazarın Tüm Yazıları >

Arama Motoru Sıralamalarında neden üst sıralara çıkmalıyım?

A+A-

Günümüz internet çağında artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Market alışverişlerimizden tutun, kıyafet, takı, aksesuar, ev araç ve gereçleri ve tüm ihtiyaçlarımızı internet üzerinden karşılayabiliyoruz. Bunun yanısıra her birey artık bir şey satın alacağında veya bir yere gideceğinde internete soruyor, sizde onlardan birisiniz değil mi?

Alacağım şey acaba herkes tarafından beğenildi mi? Kullananlar memnun kaldı mı? Alacağım ürün hakkında şikayetler var mı? Veya acaba bu yaz nereye gitmeliyim? En çok nerelere gidilmiş?

Bunun yanısıra yolda bile kalsanız önce internete sorarsınız. En yakın yol yardım nerede?

Peki, eğer siz bu soruların cevabı olan bir işletmeye sahipseniz ne olacak?

İnternet'te ilk sırada siz çıkmalısınız değil mi ? Eğer kazanmak istiyorsanız, eğer kendi sektörünüzde müşterilerinize ilk siz ulaşmak istiyorsanız insanların sorularının cevabı olmalısınız.

Bunun için ise önce müşteri kitlenizi tanımanız, onların sizi bulmak için internet'e hangi soruları sorduğunu belirlemeniz gerekmektedir.

Daha sonra ise işi profesyoneline bırakarak her geçen ay internet'teki yükselişinizi izlemelisiniz.

Peki bizler ne yapıyoruz da sizi internette üst sıralara taşıyoruz?

Şöyle anlatalım, internet dünyasının lider arama motorlarının suyuna gidiyoruz.

Yani onlar ne isterse en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ve siz ne isterseniz de arama motorlarına taleplerinizi iletiyoruz.

Bunun için ne gerekli?

Önce siz işletme sahiplerinin internetteki dükkanını temsil eden bir Websitesine ihtiyacınız var, sonra ise iş bizde. Websitenizin arkasındaki kaynak kodların arasına SEO ( Search Engine Optimization) yani Arama Motoru Optimizasyonu tekniklerini uygulayarak arama motorlarıyla sizi birer dost haline getiriyoruz.

Böylece gerçekte olan işletmenizin artık internette de yeri olmuş oluyor ve böylelikle evinde otururken bile insanlar sizi görüyor, hizmetlerinizi bulabiliyor, inceleyebiliyor ve sizinle iletişime geçebilir hale geliyor.

Dolayısıyla potansiyel hedef kitlenize çok hızlı ve çok etkili bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.Bu kitlelere ulaşmak ise sizlerin işletmenizde verdiğiniz hizmetler ile ve ulaşmak istediğiniz asıl kitlenin nerede nasıl ve neden size ihtiyaç duyduğunu belirlemekle başlar.

Gelişen bu internet dünyasında  yerinizi almadıysanız hala geç değil, yaratıcılık olduğu sürece her zaman sizleri bir adım öne çıkarabilecek formüller bulunur .

 

Daha fazlasını okumak için:

https://webdesignkktc.com/index.html

 

Yazılım/Dijital Pazarlama Uzmanı

Cemre Bulundu

Şefika Yardım

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.