1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Başka yok mu?
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Başka yok mu?

A+A-

1974 sonrası

- Otonom

-  Federe Devlet

-  KKTC..

Sırasıyla bunları kurduk. Yola çıkarken da adanın bölünmüşlüğü temelimde hareket ettik.

Her oluşumda ‘’iki bölgeli iki kesimli federal bir çözümü istediğimizi’’ da altını çizerek duyurduk.

1975-1977 doruk anlaşmaları da bu istencimizin temelinde uzlaşmayı sağladı

Aradan 48 yıl geçti neredeyse da KKTC’yi kuralı 39 yıl oldu.

2022 yılında şimdiki Hükümet da Cumhurbaşkanı da Türkiye da artık ‘’İki bölgeli federal biz çözümden yana olmadıklarını dillendirmektedirler. Uluslararası alanda ortaya koydukları ‘’iki ayrı devlet’’formülü da karşılık bulmamıştır.

KKTC’yi kurarken tanıtmaktan o kadar emindik ki Avrupa ile ticari ilişkilerimiz sağlayan ve Gümrüklerde mevcut ‘’Kıbrıs Cumhuriyeti’’mühürünü çöpe atıp  yerine KKTC mührü basıp ihracat yapmak istedik. Ters tepti. Sonra da ABAT kararı sonrası aman bize AMBARGO koydular diye feryat ederek üretimi sıfırladınız. BM kararları ile tanınmamamız sağlandığı halde Bizi Türkiye tanıyor yanılgısına kapıldınız. Avrupa mahkemeleri KKTC’yi Türkiye’nin alt yönetimi kararına rağmen siz bu karara inanmadınız.

Türkiye Bütün uluslar arası temaslarda ve sportif ilişkilerde Kıbrıs Cumhuriyetini tanırken KKTC’yi yok saymasına sessiz kaldınız.

Ticarette biz Türkiye’ye sadece onun istediklerini satabilirken ve Türkiye lehine Milyar dolarlık dış ticaret açığı verirken sessiz kaldınız.

KKTC’nin Türkiye’nin alt yönetimi değildir derken Her alanda Türkiye’nin yönettiğini, Cumhur Başkanı, Hükümet gibi ana yönetim mekanizmalarımıza doğrudan müdahale etmesini, GKK, Sivil savunma ve Merkez Bankasını sadece Türkiye’nin yöneteceğini hep göz ardı ederek bunları eleştirenleri hain ilan ettiniz.

Bütün bunların karşısında iki cümle savunmanız var

1- Türkiye olmasaydı Rum’lar bizi keseceydi

2- Rum çözüm istemiyor.

Aradan geçen 48 yılda Rumlar çözüm istemiyorsa Biz kendi içimizde neden sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlamadık? Neden hala daha bize besleme muamelesi yapanlara karşı rüştümüzü ispatlayamadık? Neden hala da yolsuzlukları, kara para aklamayı önleyemedik? Bir sürü neden sıralayabilirim

En önemlisi bizi bu duruma düşürenlerin niye hala daha arkasındasınız.?

Neden hala daha bu dangalabişta oyununu oynakta ısrarcısınız?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.