1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Bir eylemin ardından
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Bir eylemin ardından

A+A-

Dün Lefkoşa’da Başbakanlık önünde meydana sığmayan bir kalabalıkla ciddi bir eylem yapıldı.

Meydanda sanki bundan önce eylemciler Meclis ve Bakanlık basmış gibi olağanüstü Polisiye tedbirler alındı.

Meclisi basanlar para sahipleri idi ve gıkları çıkmadı. Bu gün meydanlarda olanlar ekmekleri elinden alınan insanlardı, Elektriğe, ekmeğe, süte muhtaç durumuna düşürülen insanlardı

Sizle üçlü kararnamelerle yandaşlarının ceplerini dolduran ve de Mersedeslerde hava atan sizlere karşı bir büyük uyarı idi.

Amaçları asmak kesmek değil haklarını aramaktı.

Siz ne yaptınız demir parmaklıklar arkasına saklanarak ‘’Bir önerileri yok’’diye yalanların arkasına sığınmaya çalıştınız.

Halka verilecek cevabınız yok çünkü ülkeyi siz yönetmiyorsunuz Cumhurbaşkanı da dâhil emir kullarısınız. Çaresizsiniz ‘’Bu memleket bizim biz yöneteceğiz’’diyen halkın karşısına onlarla olmak için çaba göstermenin yerine o söyleyenleri cezalandırmak için aldığınız bütün emirleri uygulayarak o koltuklarda oturmayı tercih edenlersiniz.

Bir yerde da haklısınız bu gün seçilen eylem yeri Başbakanlık önü olmamalıydı.

Talimat aldığınız ve emirleri yerine getirdiğiniz hatta ve hatta kabineyi bile onların tayin ettiği makamın önünde olmalıydı.

1986’san itibaren ‘’Sosyal ve ekonomik kalkınma’’paketleri ile bizleri değil kalkınan iflas ettiren makamların önünde bu eylem yapılmalıydı.

Kıbrıs türkü ülkeyi sizin yönetmediğinizi bilmektedir. Yönetmekte esemeniz bile okunmaz. Siz sadece sermayeye güç katmak ve çevrenize çeşitli atamalarla saadet sağlamaktan başka hiçbir işe yaramazsınız.

Artık uyanın bu halkı daha fazla açlık ve sefalete sürmekten vazgeçin. Yapamıyorsanız ve yapamayacaksanız adabınızla çekilin düşün bu halkın sırtından.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.