1. YAZARLAR

  2. Muhammet Gözay

  3. Biz Girne'miz için varız!
Muhammet Gözay

Muhammet Gözay

Yazarın Tüm Yazıları >

Biz Girne'miz için varız!

A+A-

Belediyecilik öyle geziler düzenleyerek yaşlı insanları arada bir yemeğe eylenmeye götürmek değildir. Belediyecilik o yaşlı insanların sağlıklarını, onların doktor hizmetlerini, özellikle de yanlız tek başına yaşayan çok fakir insanların yardımına her bakımdan koşmaktır. Bunu ne acıdır ki Girne belediyesinde hiç bir dönem görmüş değiliz. Halen daha da Nidai başkanlığında görmedik de. 

Bunları yapmak bu kadar zor mu? 

Alınan devler katkısı var ve bunun yanında da toplanan diğer gelir ve vergiler var. Bunların küçücük meblağıyle bu insanlarımıza yardım elini açabilmek gerekirken ne acıdır ki yapılmadı. Bunu yapmak önce insanlık görevi olmalıydı. Ama o da maalesef yoktur.

Peki ya Girne belediyesi sadece çöp toplama yeri mi olacaktı? 

Kesinlikle değildir ve de olmamalıydı.

Ama oldu. 

Ve aslında onu bile doğru dürüst sağlamış değil. Çöp bidonların yıkanarak ilaçlaması gerekirken, ki bu da halkın sağlığı söz konusuyken, bunu da Güngördü bile yapmış değildir. Bu kadar basit bir hizmet dahi yerine getirilmiş değildir. Ondan sonrada çöp, temizlik ücreti her ay alınmış oluyor. 

Yazık! 

Evet, esas olan temiz bir belediyeciliğin vermiş olduğu tüm görevleri yerine getirmektir. İşte bu da çağdaş bir belediye anlayışı ve o uğurda çalışacak olan meclis üyeleri ile ancak yerine getirilebilinir. Bunu da Zeki Çeler ve TDP'nin Girne belediye meclis üyeleri sağlayacaktır.

Peki ya yaşlı ve bakıma muhtaç olan insanlarımızın hallerine ne demeliyiz. 

Belediye olarak hasta olan yaşlı ve emekli insanlarımızı hastanenin kuyruğuna değil, onlara sağlıkları için hizmeti evlerine götürmek gerekmez mi?

Bal gibi de gerekir!

Bu da onların hakkıdır!

Bütün Avrupa ülkelerinde bunlar sağlanıyor. Belediyeler artık her beldenin ve ona bağlı halkının sağlığından tutunda diğer olması gereken hizmetleri onlara sağlıyorlar. Mahalle doktorları bu insanlara ulaşmış oluyor. 

Bir de şunu da ekleyim. 

Geçenlerde Balabayıstaydık ve kaç gündür çöplerimiz alımıyor diye köy halkı sitemde bulundu. 

Evet, doğru dürüst çöp hizmeti bile veremeyen bir belediye başkanı Nidai Güngördü. Peki ya yine seçimlere dönük üstün körü olarak alt yapıya bakılmadan bazı yerlere asfalt döktürülmesine ne demeli. 

Bu mudur belediyecilik? 

Bu mudur beldeye hizmeti?

Mahalle yolları delik deşik!

Yağışlarla suya teslim bir Girne!

Ve tekrardan aday olmak öyle mi?

Neye dayanarak aday? 

Her neyse. 

Girne belediye başkanlığında Ziya Rızkı'dan sonra belediye başkanı seçilenlerin hiçbiri gerçek anlamda hizmet vermiş değiller. 

Hatta Girne'mizi beton yığınına lağım sularına teslim etmiştirler. Gerçek anlamda olması gereken çağdaş belediyecilik yapılmadı. 

Yolların hali ortadadır. 

Trafik tam anlamıyla eziyettir. 

Peki ya köyler: 

Balabayıs, Ozanköy, Doğanköy, Karakum ve Ayorgi hepside şikayetçi oluyorlar konuştuğumda. 

İşte bu yüzden Zeki Çeler diyoruz. 

TDP Girne meclis üyesi arkadaşlarımız ile bu göreve bizler talibiz. 

Girne'mizi ve ona bağlı köylerini kurtarmak biz hazırız. 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.