1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Boşuna yemin
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Boşuna yemin

A+A-

Gün geçmiyor ki kocaman kocaman zamlar gelmesin.

Hükümet çaresiz. Biz bir alt yönetimiz. Para bizim değil ve biz hükmedemiyoruz. Bir nebze tedbir alabileceğimiz makamlar bizim yönetimi bizde değil.

Sözde ekonomik sosyal kalkınma paketleri ile yönetiliyoruz. Bu paketi uygulama taahhüdü vermesek memur maaşları bile ödenmez.

Yönetenlerin istediği yasalar geçmese yine zırnık yok.

Para bizim değil ekonomi bizim değil Merkez Bankası bizim değil. Bankalar ve faiz yasalarını çıkartan yok. Kör tuttuğunu becerir misali uygulamaların sarmalındayız.

Geçim sıkıntısı çeken vatandaş sayısı pandemi döneminde uygulanan abuk sabuk uygulamalar ve kapatma kararları ile vatandaş bilhassa küçük esnaf, küçük çaplı özel sektör ve işçiler çok çok mağdur olmakta ve açlıkla karşı karşıya kalmaktadır.

Hükümetçe önerilen borçlanın.

Diyelim ki borçlandınız taksitlerini nasıl ödeyeceksiniz?

Diyelim ki o günün şartlarındaki faiz %’si ile taksit ödüyorsunuz. Değişken faiz uygulamaları ve TL kullanımından dolayı. Bir bakmışsınız taksit miktarınız artık borcunuzun zamanında bitmesini sağlamıyor ve borcunuz azalacağına artıyor ve sonunda elinizdekini da kaybediyorsunuz.

Hele borcunuz döviz ise onu hiç ödeyemezsiniz. Geçen yıl bir pound 7 TL civarında iken bu gün 11 TL nin üzerine çıkmış.

Özellikle doviz borçlularını tanrı kurtarsın.

Bizi yönetenler bu durumu bilmiyor mu? Bal gibi biliyorlar ama ellerinden gelen sadece sermaye sahiplerini korumak.

Türkiye ile protokol imzalanır ama içinde enflasyon yoktur. Üstelik sadece onun verdiği kadar alacaksın. Onun istediğini yaptığın sürece sana sadaka gibi verecek.

Mecliste Bankalar ve faiz yasalarını geçirmezsiniz. Çünkü onların temsilcisisiniz.

Türkiye’den TL kullanımından ve enflasyondan dolayı ekonominin gördüğü zararı talep edecek iradeniz da yok.

Sizler koltuklarda onların müsaade ettiği kadar ve onlara hizmet ettiğiniz kadar oturanlarsınız.

Ettiğiniz yemine mi sadıksınız.?

Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağıma; namusum ve şerefim üzerine and içerim.

Tutamayacağınız sözler için bari yemin etmeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.