1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Burası işgal yeridir!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Burası işgal yeridir!

A+A-
Burasını Türkiye idare ediyor dediğimiz de ve de yazdığımız da hop kalkıp oturuyorlar. Söylenmedik laf bırakmıyorlar. Her şeyi yazıyorlar hakkımızda! Olmayacak yalanlar ve de itiraflar. Tabi ki biz bunlara kulak bile kabartmıyoruz, çünkü tek silahları her zaman için yalanlarıdır! Özellikle Rum ağzı ile konuşuyoruz, Rum'dan besleniyoruz, tek ve her zaman için güçlü silahları olmuştur. Bizler Rum'dan besleniriz derler de kapılar ilk açıldığı gün ilk güneye giden onlar olmuştu. Hele de sağlık kontrolü veya tedavisi için oraya koşturan yine birinci onlar olmuştu. Kimlik, pasaport için evet onlar için yine boş durmadılar. Niye güneye geçiyorsunuz dediğimizde sesleri çıkmıyor. Niye pasaport, kimlik almak için oraya koşturdunuz dediğimizde aldığımız cevap ise bu belgeler bizlerin en tabi en doğal hakkıdır diyorlar. Yahu sizler her Allahın günü bu insanlara sövüp duracaksınız ve ondan sonrada dönüp bu Cumhuriyetin evraklarını alacaksınız. 
Böyle şey mi olur? 
Olmaz! 
Ama size göre olur, çünkü sizlerin tek gayesi çıkarlarınızdır! Onun için de hakkımızdır diyeceksiniz. Peki diğer Kıbrıs Cumhuriyetinin haklarını neden istemiyor, neden almıyorsunuz? Çünkü işinize gelmez değil mi? Çünkü burada bir geçersiz yapı oluşturdunuz ve bu yapı içerisinde de 1974'te Rum toplumun bıraktıkları zenginliklerini elinize geçirdiniz. Bu zenginlikler sayesinde adam oldunuz. Kaptınız malı mülkü sattınız ve buraya bu şekilde hakim oldunuz. Kimin malını kime nasıl sattınız? Uluslararası hukukun kabul görmediği bir düzeni bu şekilde 1974'ten itibaren sürdürüyorsunuz Türkiye ile birlikte! Her türlü suçsa işleniyor. Íşleniyor çünkü burası bu şekilde tutsak alınmıştır Türkiye tarafından! 
Evet, bizler bunları dile getirip de yazdığımız için o ganimet takımı başlıyor Rum hainleri Rum bilmem neleri demeye! Haklıdırlar. 
Çünkü burayı ellerine geçirdiler, haksız yere her yeri sahiplendiler. Malları yokken, malların alasını bu şekilde elde ettiller. Bunları elde eden bu ganimet takımları, tabii ki bizlere Rum'cu, Rum'dan besleniyorsunuz diyecek! 
Ellerindekilerini hiç bırakırlar mı?
Savaş, ganimet zenginleri bunlar?
Güney'de oturacağı doğru dürüst bir evi olmayanların bugün servet ve mal mülk sahibi olması ne acıdır ki beni çok üzüyor. 
Geçenlerde ne bileyim kaç milyon sterlin satılan yerler yer almıştı gerek basında, gerekse de sosyal paylaşım sitesinde! Kimin malını kime ve neye dayanarak satışa çıkarıyorlar değil mi?
Bu malın orjinal koçanı'da Rum malıdır.
Rum malını işte bu şekilde satışa çıkarıyor bu toprağı işgal eden kimse! Yasal sayılmayan bir yapının içerisinde bu şekilde her türlü yasa dışlık hüküm sürüyor. Bu da işte buraya kurulan bu ganimet takımını ve onun bekçisi olan Türkiye'yi bu şekilde burayı dilediği şekilde kullanmalarını gösteriyor. 
Her türlü kirli işin yeri olmuştur Kıbrıs'ın kuzeyi. Kara paracılar burayı güzelce kullanıyor. Kirli işlerin geçişi buradan sağlanıyor. Mafya buradan çok kazanıyor. Ve bunları dile getiriyoruz ya işlerine gelmediği için ver yansın ediyor bu düzeni kuran yiyciler. 
Bir de eller havada KKTC kuruldu ya eh ne oldu? Türkiye, Kıbrıs cumhuriyetini halen daha tanıyor. Hani o Cumhuriyet bitmişti. Aynı Cumhuriyeti tanıyan Türkiye bunun içerisinde de her türlü idaresini yerine getirmiştir. Dünya boşuna mı burada Türkiye'yi sorumlu ve suçlu tutuyor. Buranın üst yönetimi Türkiye diyor. Bizimkiler ise sadece alt yönetimde bulunan memurlardır. Bu da söylendiği zaman efendiler yine başlıyor haykırmaya Rum ağızlılar diye!
Bunlar gerçekler ne acıdır ki!
Ve her zaman olduğu gibi burayı idare eden Türkiye elçilik vasıtası ile emirler doğrultusunda her şeyi diledikleri şekilde yerine getiriyorlar. Bakınız birçok yasanın burada eksik olduğu ve birçok yasanın da TC yasasına göre düzenlenecek diye talimat veriliyor elçilik tarafından! 
Meclis, açılır açılmaz bunları yerine getirin deniliyor.
Bakınız, Íçişleri Bakanı Ayşegül Baybars'a Türkiye tarafında ne emir veriliyor: KKTC vatandaşı herkes ve tabii Kıbrıslı olanlar da dahil olmak üzere her türlü terör örgütü veya suç unsuru olsun veya olmasın şüpheli veya şüphesiz herkes Türkiye hükümet'i tarafından göz altına alına bilir, Türkiye'ye gönderilip orada yargılama yapıla bilinir diye imzalar atılıyor.
Tüm bu yaşananlar; açıkçası buranın bir esaret altında tutulduğunu ve istenildiği şekilde de her şeyin yapıldığı bir gerçektir!
Kısacası diyorum ki burası her şeyi ile işgal yeridir!
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.