1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Çalın bir Ankara havası
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Çalın bir Ankara havası

A+A-

Ne diyor Mehmet Ali Talat? 
"Hükümet kurma görevi CTP'ye verilmelidir. "
Merak etme Talat ve hiç endişe etme, Cumhurbaşkanı Akıncı görevi size verecektir. Korkma bu işi oldu bil. Bu hükümet işi çantada kekliktir. Nasıl olmasa TDP de var ya hiç endişe etme partisi sayılan TDP hiç dışarda bırakılır mı?
Bırakılamaz. 
O yüzden Akıncı görevi size verecektir. Hade gözünüz aydın, yolunuzda açık olsun Talat efendi. Ha bişey daha var. Belkide sizi Eğitim Bakanı olarak Kabineye alır kuracağınız dörtlü koalisyonla... E bu da hakkınız olur doğrusu... Bunca mekik dokumak, bunca çaba ve gayrete karşı artık olur sizede bir mükafat!  Zaten başarınız yedi dügele kadar biliniyor. Hele de zamanında yaptığınız Eğitim Bakanlığı... Evet, bunu söylemek yazmak bile sizi başarılı gösterir. Hel de o günlerde nasılda sendikalarla iyi bir görev alış veriş içinde olduğunuz. İlk günlerde bir de okullarda öğretilmesi için bir de kitapçığınız olmuştu. Neydi o başarılı eseriniz? Okullarda öğrencilere sex dersiydi. Ne kadar mükemmel bir işti degil mi?  Cinsellik çok önemli okullarda, bunu başlatmak her ilim irfan sahibi geleceğin birinci işi olmalıydı. Bunu da o zamanlar başaramadınız ve geri kaldı ilim irfan sahibi evlatlarımız. Ömür yetmedi ve koalisyon bitti. Ah Talat ah. Nelerin başarılarını sağladınız ki nelerin koskoca koalisyonda. Bir büyük işiniz oldu. İTEM yasası, onu da siz becerdiniz. Dağıtım yaptınız tabuları.  Yasal ettiniz rum mallarını TC insanlarına!  Bu başarıyı UBP yapmadı, ama siz Talat efendi yaptınız. Sonra büyük çoğunlukla geldiniz hükümete ve herşeyde sizin elinizdeydi. Hatta cumhurbaşkanı sendin. Meclis Başkanı yine senin partindendi. Başbakan yine sizdendi. Neler oldu neler. Usulsüzlük,  yolsuzluk hep bunları başardınız. Polis devletine devam dediniz. Dayatma prokoller de öyle. İmza attınız hep memuru olarak Ankara'nın! Hey Talat'ım sen görüşmeleri hep Ankara ile yürütmedin mi? Demokratikleşme yerine hep faşizan baskılar yaratmadınız mı? Patron babalarla asgari ücreti günün koşullarına endexlemediniz. Öğretmenler getirdiniz Ankara'dan hep. Zam dediniz.  Sermaye vergi ödemesini gariban halk ödemeye devam dediniz. Çalışan kesime karşı düşman oldunuz. Kıbrıs konusunda Talat efendi sende hep rumu suçladın Denktaş gibi.  Uzlaşmayan hep rum lideri oldu. Herşey hep ayni seyrinde gitti. Değişen hiçbirşey olmadı.  Düzen ayni düzen oldu.  Ankara hep iktidar oldu. Siz de Denktaş ve UBP gibi memur olarak görev yaptınız. Şimdi ne olacak? Aynen herşeyin devamında gidilecektir. Ey Talat'ım hiç endişe duyma Akıncı'nın da kalır yanı yoktur sizden! O da bu düzene uydu evelalah o da artık Ankara diyor da başka birşey demiyor. Bak Denktaş'ın kabrinde ona minnet duyuyor. Onu yere göğe sığdıramıyor.
Mükemmel bir lider havasını estiriyor Denktaş için Akıncı da bizlere! 
Son olarak Talat efendi. 
Hiç tasalanma.
Hiç endişe duyma.
CTP alır Akıncı'dan hükmet kurma görevini.
Ve orkestra tamam. 
Çalın bir Ankara havası.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.