1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Can, mal ve namus güvenliği!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Can, mal ve namus güvenliği!

A+A-

 

Yapılan yeni bir anket araştırmasına göre ülkede kadınlar ve erkekler can güvenliği açısından endişe, korku duydukları için kendilerini korumak adına yanlarında bir takım şeyler taşımak durumunda kalıyorlar. Aslında ankete bakmaya ya da bir anket düzenlemeye hiç gerek yoktur. Yoktur çünkü ülkede huzur ve güven giderek hiç kalmıyor. 
Geçmişten bugüne ülkemizde her türlü olaylar devam ediyor. Azalacağı biteceği yerde daha da artıyor. Avuç içi kadar ülkede can, mal ve namus güvenliği kalmadı. 

Askerin sayısı çok. 

Polis sayısı yine çok. 

Ama bunun yanında insanlar güvende değiller. 

Demek oluyor ki ne kadar asker olsa ne kadar da polis olsa yine bunların önü alınmayacak. 

Sorun basittir ve de durdurulması mümkündür. 

Bunları sürekli yazıyoruz. 

Dile getiriyoruz. 

Giriş ve çıkışlar öyle basit olmamalı. Kapılar açık buyurun gelin denilmemeli. Elini kolunu sallayan herkes buraya girerse işte o zaman bu ülkede huzur ve de güven kalmaz. Kontrol olacak, kim nereye geliyor diye sorulacak. Cebinde parası var mı bakılacak. Öncelikle kimlikle giriş olmayacak. Pasaport zorunluluğu getirilecek. Bunların hepsini sürekli yazıp da uyarıyoruz ama anlamayan zihniyetler yüzünden toplum bu şekilde her türlü zarara uğraşmış oluyor. Bunu da her gelen hükümet, ayni telden çalmaya devam ediyor. Toplum huzurunu sağlayacakları yerde huzursuzluğu bu şekilde daha da yaratmaya devam ediyorlar. Suç, idareci olan bu yalaka hükümet edenlerdedir. Sırf Türkiye gücenmesin, bir şey söylemesin diyerek bu şekilde toplumun her türlü huzurunu kaçırmaya devam diyorlar.
Her neyse.
Yapılan ankette kadınlar canını namusunu korumak için çantalarında biber gazı, kesici alet, bıçak gibi bir takım malzemeler taşımak durumunda kalıyorlar.
Erkeklerde de durum aynıdır.
Canını korumak için bıçak, kesici cisim, taşımak mecburiyetinde kalmış oluyorlar.
Yani durumumuz hiç de iyi değildir.
Kadın erkek bir şekilde başının çaresine bakmaya çalışmış oluyor.
Peki devlet ne yapıyor?
Devletin yapması gerekenleri kişiler kendilerine göre yapmaya çalışırsa, bu devlet ne işe yarar ki. Eğer ki toplum bu hale geliyorsa, devlet bunun hesabını vermelidir. Ama nerede böyle bir devlet. 
Toplumunun güvenini sağlayamayan bu devletten hiç bir zaman hayır gelmez. Ki yaşıyor ve görüyoruz gelmiyor da!
Toplumun büyük çoğunluğu kendini koruma yöntemini bu şekilde bulmuş oldu.
Çünkü bakıyorlar devlet onları koruyan bir devlet değildir. 
Ozaman ne yapacaklar? 
Doğal olarak bu şekilde güvenlik almaya çalışacaklar. 
Ne acıdır ki hepimiz bu şekilde başımızın çaresine bakmaya çalışıyoruz. Devlet denen yapıda bu şekilde seyretmeyi tercih etmiş oluyor.
Ne diyebiliriz ki böyle bir devlete.
Tek bir şey.
Yazıklar olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.