1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Dokunulmazlık
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Dokunulmazlık

A+A-

Meclise verilen yeni ceza yasaları ile BRT Genel Müdürü aleyhine verilen hapislik cezasından sonra gerçek anlamda düşülmesi gereken Dokunulmazlık , Sayıştay, Ombustman ve Koop.İşleri Mukayyitlerinin (Şimdi Müdürlük oldu)görev ve yetkileri ile uygulama yasalarıdır.

Milletvekili, Cumhurbaşkanı oldunuz mu sanki da çelikten bir zırh giymişsiniz gibi ölümsüz oluyorsunuz. Hiçbir şey size yasak değil. Üstelik bu dokunulmazlık haliniz Sayıştay ve Ombustman yasaları ile da kuvvetlendirilmiş.

Düşünün bu dokunulmazlık haliniz bu görevlerden istifanız halinde bile meclisten onay alınmazsa bile istifanız kabul edilmez.Çelik yeleğinizi giymeye devam edersiniz.

Sayıştay ve Ombustman yasalarında aleyhinize rapor çıksa bile bu raporlar mecliste görüşülüp yargıya intikali konusunda olumlu sonuç çıkmazsa yargılanamazsınız.

Meclis rafları bu dosyalar ile dolu. Sözde bu konuda komite var ama ciddi yolsuzluk dosyaları yerine bu komitelerde sonuç alınmayıcı basit raporlar görüşülür.

Bir Sayıştay raporu var adam Müsteşar aleyhinde yolsuzluk sonucuna varılmış dosya var görevinden alınmıyor, yıllar sonra görevini bırakıyor. Sonradan ayni kişi makbul kişi ki yeniden müsteşar atanıyor. Yeri yerinden oynatan Hüseyin Özgürgün dosyası var adam yurt dışına kaçıyor, Milletvekilliğinden istifasını gönderiyor meclis onaylamadığı için hem yıllarca maaşını alıyor hem de Başbakanlık maaşı üzerinden emekli oluyor.

Bir de parası olmadığı için mazbatasını ödemeyip hapse mahkûm olan binlerce insanın düştüğü durumu düşünün.

Milletvekilliği bu kadar önemli ayrıcalıklara sahip. Hiçbiri bu güne kadar raflarda küflenmiş Sayıştay dosyalarının neden komitede görüşülmediğini açıklayamadı bu zamana kadar.

Hiçbir parti ‘’Dokunulmazlıkların sadece kürsü dokunulmazlığı olacağı’’Yönünde girişim yapmadı.

Hiçbiri Sayıştay ve ombustman yasalarında meclis onayı gerekmeden yargıya gönderilir değişikliğini önermedi

Hiç biri fasıl 114’de yapılıp Başbakanlığa bağlayıp siyasallaştıran Koop.İşleri Mükayyitliğini yeniden özerk hale döndürecek yasal değişikliği yapmadı.Kooperatifleri çiftlik halinde siyasal iradeye teslim etti.

Böylesi ülkede kaos yaratan önemli işler varken şimdi da özgürlüklerin sınırlanmasını getiren, halkın eleştiri hakkını, Gazetecinin mizah yolu ile olsa bile kalemini, dilini kullanamayacağı yasaları geçirmek için olağanüstü çaba sarf edilmektedir.

Anayasada eşitlik varsa kaldırın dokunulmazlıklarınızı kendinizi bizimle eşitleyin. Biz de sizden hesap sorabilelim. Nalıncı keseri gibi hep kendinize yontmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.