1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Dost acı söyler..
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Dost acı söyler..

A+A-

Son günlerde gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında kabadayılığı ile nam salmış bir mafya birtakım videolar paylaşarak bir zamanlar yandaş olduğu kişiler hakkında ifşaatlarda bulunuyor. Bunu neden yaptığı onu ilgilendiren bir konu.

Beni ilgilendiren kısmı KKTC ile alakalı açıklamalar.

Bu açıklamalar bilinmiyor muydu?

Benzer açıklamaları bir cümle ile Sırrı Süreyya Önder Meclis kürsüsünden. ‘KKTC Türkiye’nin KALIN BARSAĞIDIR’ DİYE özetlememiş mi?

Ben ve benim gibi onlarca kişi köşe yazılarında bu konuları işlememiş mi?

Bütün bunlara rağmen bizler hiç dikkate alınmamış ama şimdi bunları bir mafya bozuntusu söylediği için kıyamet koparılıyor.

Bu mafya’nın Türkiye için söyledikleri beni ilgilendirmiyor.

Ancak KKTC için söyledikleri bizlerin yazıp çizdiğinden bir adım öne çıkarak isimler vererek olayları anlatıyor.

Ne derce doğru olduğu Savcılık ve Polis tarafından araştırılmalı.

Bekleyip göreceğiz bizim söyleyip yazdıklarımıza sessiz kalan bu makamlar ne yapacak?

Nasılsa egemen bir toplumuz ve Savcılık ile Polis sivil idareye bağlı.

Bütün bu söylenenler ve yazılanlar 47 yıllık bir dönemi kapsar, özetle faili meçhul cinayetler, uyuşturucu ve kara para trafiği hep bu dönemlerde oluyor. Mağusa limanında hellim tenekeleri içinde yakalanan uyuşturucu paketleri da emare olarak götürüldüğü mahkeme salonunda kaybolması da, Tutuklu olduğu otel odasından kaçan kadın da bu dönem içinde olan ancak sonuç alınamayan olaylar. Gönyelide sivil bir araç içinde çok yüklü miktarda TNT bulunması ve aydınlatılmaması da bu dönemin eseri.

Şimdi soruyorum bütün bu olaylara kayıtsız kalan sadece UBP Hükümetleri mi? Belki UBP’nin var olma nedeni bu ama Hükümete gelen diğer partiler bu konularda ne yaptı? Onların Hükümette oldukları dönemde de yukarıdaki olaylar vardı ama tek bir olay bile aydınlatılmadı.

Bırakın dıştan ithal edilen bu olayları Sayıştaylığın yayınladığı yolsuzluk dosyalarından bir teki bile sonuçlandırılmadı. Meclis araştırma komitelerinde çıkıp savcılığa aktarılmış hiçbir dava bile sonuçlandırılmadı.

Egemen olduğumuzu iddia ettiğimiz KKTC’de böylesi dosyalardan birini bile sonuçlandıramayacaksak neden yönetmeye talip oluyorsunuz? Hükümette olduğunuz dönemlerde neden başaramadığınızı halkınızla paylaşamadınız? Amacınız koltuğa oturup düzenin devamı için kendinize ve yandaşlarınıza menfaat sağlamak mı?

Ben bıktım yüreğiniz varsa meclisi terk edin. Bu güne kadar Hükümette olduğunuz dönemlerdeki başarısızlığınızı halka açıklayın. Yani yönetiyor muydunuz? Yoksa yönetiliyor muydunuz? Biz da bilelim tavrımızı öyle koyalım.

Ola ki cesaretiniz yok onu da açıkça söyleyin bilelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.