1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. En mutlu günüm olabilir
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

En mutlu günüm olabilir

A+A-

Gazetelerde bir haber dikkatimi çekti inşallah yılsonuna kadar ödenmeme kararı alınır. İşte o zaman en mutlu günüm olur.

Bir de bunun bir sonucu görülür o da ‘’Para ile imanın kimde olduğu’’ortaya çıkar.

Gelelim haberimize.

‘’ Maliyenin, maddi sıkıntı içerisine girmesi nedeniyle, partilere ödeyemediği katkıyı alamayan partilerin, maddi sıkıntı içerisine girdikleri gözlemlendi. Alamadıkları katkı nedeniyle ciddi sıkıntı yaşayan bazı partilerin çalışanlarının maaşlarını ödeyemedikleri gibi ödemeleri gereken bazı borçları için ödeme yapamadıklarına vurgu yapıldı.

Parti çevrelerindeki tarafsız gözlemciler, Maliye tarafından katkı paralarının ödenmemesi durumunda, partileri çok daha kötü günlerin beklediğini belirtiyor. ‘’

Konuyu bir fıkra ile bağlayalım.

‘’Bir şehir camisinde imam hutbeye çıkmış ve ‘’Ey cemaat camimizde toplanan bağışlar giderlerimizi karşılamıyor.200 toplarız ama giderimiz 500 ne yapmamız lazım?’’

Cemaatten biri söze girer ‘’Hoca efendi Cami zarar ediyorsa Camiyi kapatalım der’’

Bizde ki partiler de yıllardır sağcısı ile solcusu ile bize hep ayni nakaratı söyleyip dururlar. Hepsi da kendilerinin en doğru çözüm olduğunu bizlerin refah düzeyini büyütüp ekonomik özgürlüğümüzü kazanmanın yolunun kendi Hükümetlerinde olduğunu iddia edip dururlar.

Neticede o paşa koltuklarına hepsi az veya çok oturdu. Kendilerine çevrelerine faydaları dışında hepsi da düzemi korumak için ellerinden geleni yaptılar. Koltuğa oturunca başka koltuk gidince başka oldular.

Tabi ki düzenden ve onların partizanlıklarında memnun olanlar da onlar için her seçimde çemberlerde bayrak salladılar.

Bir küçük soru hangi partinin kaç 3lü kararname ataması yaptığı hiç düşünüldü mü?

Evet kıssadan hisse bunca yıldır reklamda ifade edilen gibi yok birbirimizden farkımız ama biz …..partisiyiz diyenler da belki kapanır da ben da zil çalıp oynarım..

Benimle birlikte böylesi bir eğlenceye herhalde katılan çok olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.