1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Eroğlu ve sonrası
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Eroğlu ve sonrası

A+A-

2004-2009 Arası Cumhurbaşkanı Talat görüşmelerde Rum tarafında önce Papadopullos Başkan olduğu dönemde zaten Annan planına da karşı olduğu için görüşme süreci tıkanmış sonra AKEL genel sekreteri Hıristofiyas Cumhurbaşkanı olmasına rağmen görüşmeler başlamasına rağmen ilerleme olmamıştır.

2010’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi her ne kadar M.A.Talat işte şu konularda biz Hiristofiyas ile anlaştık dese de yazılı hiçbir şey olmadığı için Hiristofiyas karşılık vermemiştir.

Oyun her zamanki gibi çözümsüzlükten memnun olanların ekmeğine yağ sürmüş ve böylece hem Meclis hem de Saray UBP’ye devredilmiştir.

Eroğlu döneminde bütün mekik diplomasilerine rağmen hiçbir gelişme sağlanmamıştır. Ancak mekik diplomasisi ortaya 11 Şubat belgesi diye bir sonuç çıkartarak bunu iki tarafın imzasına açmıştır.

Rum tarafı her zamanki gibi ben çözüme varım diyerek imzalamış ancak Eroğlu reddetmiştir.

Bu dönemde Akdeniz’deki enerji kavgası başladığından ve Türkiye de bu enerji paylaşımın içinde olmak istemesinden dolayı. Davutoğlu adaya gelerek Bakanlar Kurulu toplantısına katılıp belgenin imzalanmasını sağlamış ve Eroğlu’na yeni bir görüşmeci Kudret Özersay’ı tayin ettirmiştir.

Belge 11 Şubat 2014’de Eroğlu ile Anastasiyadis arasında imzalanarak yeni bir çözüm süreci başlatılmıştır.

Anastasiyadis rahattır çünkü Eroğlu ile bir yere varılamayacaktır. Zaten belgenin görüşme süreci bile başlanamamıştır.

Türkiye’nin bu dönemde altın çocuğu Kudret beydir.

Toparlanıyoruz diye bir hareket başlatarak tamamıyla iç siyasete dayalı bir manifesto ile halkın önüne çıkmış ve ‘’Temiz toplum temiz siyaset’’sloganı ile toplum içinde bayağı bir kitleye sahip olmuştur.

2015 seçimlerine da ayni sloganla katılmış ve hiçbir zaman Kıbrıs konusundaki görüşlerini söylemeden neredeyse CTP adayına yakın bir oyla seçimden çıkmıştır. Hiç bir zaman partileşmeyeceğim diyerek başlattığı yalanlar zinciri onu tüketmiştir. Kıbrıs konusundaki görüşü ise Hükümete gelmesi ile su yüzüne çıkmış ve çözümsüzlüğün baş savunucusu olduğu anlaşılmıştır.

2015 Cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonrası bir sonraki yazım olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.