1. YAZARLAR

  2. Psikolog Ali Toprak

  3. Etkili İletişim Nasıl Kurulur
Psikolog Ali Toprak

Psikolog Ali Toprak

Psikolog
Yazarın Tüm Yazıları >

Etkili İletişim Nasıl Kurulur

A+A-

Etkili iletişim becerileri, yaşamın birçok alanında başarının temelini oluşturur. Birçok iş güçlü iletişim becerileri gerektirir ve iyi iletişim becerilerine sahip kişiler genellikle arkadaş ve aile ile daha iyi ilişkiler kurmaktadır. İnsanlar arasında bilgi, duygu ve düşünce paylaşımları, konuşmak, tartışmak ve hatta kavga etmek bile iletişimi oluşturur. Doğası gereği iletişim kurmak insanın en temel ihtiyaçları arasındadır. Aile, iş, arkadaş, eş, çocuklar, komşular bireyin iletişim kurduğu ilk  birimlerdir.

Bu birimlerle farklı iletişimler kurmak, bu iletişimleri dengede tutmak ve anlaşılır olmak; hem psikolojik hemde sosyolojik açıdan çok önemlidir. Kurulan bütün iletişimler olumlu olmayabilir. Birisiyle kavga etmek, ağız dalaşına girmek de bir iletişim şeklidir. Asıl olması gereken, her alanda her birimle sağlıklı iletişim kurmayı başarmaktır.

 Düşünsenize, hayattan zevk aldığınız tüm başarılar diğer insanlardan gelir.Örneğin; maaşınız işvereninizden geliyor ya da satışlarınız müşterilerinden geliyor. İnsanlar sosyal yaratıklardır, bu da yaşadığımız ve işbirliği içinde çalıştığımız tüm zamanlarda hayatta kalmamız ve gelişmemiz anlamına gelmektedir.

Harvard Üniversitesi, Carnegie Vakfı ve Stanford Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bir araştırmada, iş başarısının % 85'inin iyi geliştirilmiş yumuşak becerilere ve insan becerilerine sahip olduğu ve iş başarısının sadece% 15'inin teknik becerilerden kaynaklandığı sonucuna varılmıştır. Bu, hangi alanda olursanız olun, kariyerinizde daha yüksek ve daha hızlı yükselme yeteneğinizin büyük ölçüde diğer insanlarla ne kadar etkili bir şekilde etkileşime girdiğine bağlı olduğu anlamına gelir

Peki İletişim Becerilerimizi Nasıl Geliştiririz?

İletişim iki yönlü bir süreçtir, bu nedenle iletişimi geliştirmek için iletilerimizi nasıl gönderdiğimiz ve gönderdiğimiz iletinin nasıl alındığı çok önem arz etmektedir. Etkili iletişim için yapılması gereken önerileri şöyle sıralayabiliriz.

1-) Beden Dilini İyi Kullanın

Beden dilini kullanırken ilk iş olarak göz teması kurulmalı, ardından kollarınız, elleriniz ve yüzünüzle nötr pozitif duyguları ifade edilmelidir.

2-) Anlaşılmak İçin Önce Anlayın

Karşınızda ki kişiye bir cevap göndermeden önce iyi anladığınızdan emin olmalısınız. Konuşmaya başlamadan önce zihinsel bir adım atıp, kendinize şu soruyu sorun. “Bu kişi bana gerçekten ne anlatmaya çalışıyor?”
 3-) Açık Uçlu Sorular Sorun

İletişimde, karşınızdaki kişinin düşünceleri, arzuları çok önemlidir. Açık uçlu sorular sorarak, karşıya yargılanmayacak hissi verebilir ve bu sayede karşılıklı güveni tesis edebilirsiniz.

4-) Açık ve Dürüst Olun

Dürüst olmak gerekirse, bu bir teknik değil sadece sağduyudur.” Dürüstlük en iyi politikadır”. İnsanlar, sahtekar veya gölgeli görünen kişilere güvenmiyor; çünkü insanoğlunun algısında pek çok bilişsel önyargı ve boşluk vardır bu da aldatmacaları tanımamızı sağlamaktadır.

5-) Görüşlerinizi Zorla Empoze etmeyin

Başkalarıyla iletişim kurduğunuz her alanda görüşlerin, düşüncelerin farklı olduğu pek çok zaman olmuştur. Kendi görüşünüzü karşıya zorla empoze etmemeli, empati kurarak karşıyı anlamalı ve ona göre uygun adımı atmalısınız.

6-) Dilinizi Karşıya Göre Ayarlayın

Bazen iletişim kurduğumuzda, karmaşık veya alışılmamış bir dil kullanarak başkalarını da yabancılaştırırız. İnsanlar, alan bilgisine, kültürüne, geçmişine ve eğitim düzeyine göre farklı konuşur ve anlar. Kendi dilinizi karşıdakinin anlayabileceği ölçüde kullanmalısınız ki etkili bir iletişim kurulsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.