Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Eziklik

A+A-

Ezik olma durumu bir başkası tarafından hafife alınmak ve saygı duyulmamak anlamında kullandığımız bir kelimedir.

Bu gün yaşananlar Kıbrıs türküne çok şey anlatmaktadır. Tabi ki bu anlayanlar için geçerlidir.

Bir Devlet olduğunuzu iddia ediyor hatta bizi tek tanıyan ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunuzu iddia ediyorsunuz.

Ben yıllardır bizi Türkiye’nin hiçbir zaman tanımadığını ve hatta bizi uluslar arası hukuk mahkemelerinin tarif ettiği gibi ‘’Bir alt yönetim’’olarak elinde tuttuğunu savunmaktayım.

Yönetme erki hiçbir zaman Kıbrıs Türkünün elinde olmadı. Başta Anayasanın geçici 10.nuncu maddesi ile Yönetim makamları hep TC’nin elinde oldu üstelik bu makamlara Kıbrıs Türkü saf Türk olmadığı için atanmaları engellendi. Sermaye TC sermayesine dönüştü, nüfus yapımız tamamıyla değiştirildi.

Türkiye bizi tanımış olsa en azından buradan davetli olarak giden heyeti ya daveti yapan makam ve ya davetlinin makamına uygun birileri karşılar. Bu heyeti alanda vali yardımcısının karşılaması KKTC’nin bir il bile olamadığını gösterir. Yani bir il bile değerimiz yok. İl olabilsek en azından Vali karşılardı.

Bu durumumu bilinçli olarak nüfus yapımızın değişmesine ve atanmışlar tarafından yönetilmemize razı olan kesimlerin sandık müdahaleleri ile seçtirilmesine bağlı olduğumuzu göstermektedir.

Seçtirilmiş makam olan Cumhurbaşkanı ve seçtirilmiş Başbakan ile Dış işleri Bakanı Kıbrıs konusunda çözümü ‘’iki Devletli çözüm’’olarak masaya koyarken bu teze hangi ülkeyi inandıracak. Kendini tanıyan ülkeye ziyaretinde bile onu Vali yardımcısı düzeyinde karşılayan ve kendini bir il bile görmeyen ülke beni tanıyor mu diyecek?

Bu güne kadar bizi yönetenlerin bizi hangi duruma düşürdükleri ortada iken bizler bunları sorgulayacağımıza çıkar uğruna hala daha bu biyatçı ve çıkarcı kesimlere oy vererek onları buralara getirenlere söyleyecek söz bulamıyorum.

Tek söyleyebileceğim sizler Kıbrıs kültür ve kimliğini içselleştirmemiş sadece kişisel çıkar uğruna ve adını sözde milliyetçi koyduğunuz Bayrak arkasına sığınan çıkarcılarsınız ve Kıbrıs Kültür ve aydiyetini içselleştirmiş Kıbrıslı Türklere ihanet içindesiniz.

Siz KKTC’nin seçilmiş kişileri Mecliste ettiğiniz yemine ihanet etmektesiniz. Siz Kıbrıs Türkünün refah ve mutluğunu sağlamak yerine onları yok etmenin peşindesiniz.

SİZ EZİKSİNİZ.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.