1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Fahiş Ve Fahişe
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Fahiş Ve Fahişe

A+A-

Fahişe Fahiş kelimesinin -e halidir

Fahiş satan kişi dediğimizde aklımıza, mali ederinden daha pahalıya satan kişi gelmektedir.

Günümüzde bu fahiş satıcılara Tüccar denir.

Her halin tüccarı olduğu gibi Fahişin e hali olan fahişenin da satıcılarına da pezevenk denir.

Halbuki fahiş’in e haline uygun fahişenin sadece kadınlara yönelik bir terim olmadığı erkeklerin de bunu yaptıkları hatta ve hatta hiçbir cinsel olay olmadan bunu becerebildikleri çok yaygındır.

Bir de orospular vardır. Fahişe ile ayrılan noktaları

Fahişelerin pezevenk’lerinin gözetiminde elit tabakaya hitap eden programlı bir çalışma planları vardır. Fiyatları bellidir.

Orospular ise kendi kafalarına göre bağımsız bir şekilde, ufak meblağlar karşılığında adını ekmek parası koydukları işlerini yaparlar.

Temelde fark yoktur. ikisi de bedenini satar. Ancak şehirli olan fahişe,taşralı olan orospu önekini alır. Erkek milletine göre; verirse fahişe, vermezse orospu olur. orospu gösterişte vermeyen, fahişe veren ama hiçbir şey göremediğiniz kişidir. fahişe bu isi para için yapar ve fahişelik bir meslektir, orospu ise bu zevk için yapar bu işten para kazanmaya başlarsa fahişe'liğe terfi eder.

Bu tanımlamaların tümü günümüzde erkekler için da geçerlidir, Ancak bu terimlerin ille de cinsel yönden olması gerekmez.

Cinsel olarak açıklamasının nedeni:

Yazılı tarihte bilinen en eski fahişeler Kıbrıslı bir kralın kızları olan "propoetidler" imiş. Afrodit’in kudretini inkâr ettikleri için tanrıça onların ar damarını çatlatmış (ya da böyle bir şey). Önlerine gelen erkekle beraber olmaktan bir süre sonra kadınlıklarını kaybedip taşlandıkları söylenirmiş.

Bakın hem fahişin hem de fahişeliğin, orospuluğun kökeni bile Bu güzelim Kıbrıs adasından çıkmış.

Bundan da istediğiniz sonucu çıkarıp neden böyleyiz sorusuna cevap bulabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.