Hüda Hüdaverdi

Hüda Hüdaverdi

Ekonomist
Yazarın Tüm Yazıları >

Globalleşme

A+A-

Değerli Arkadaşlar,
Bugünün  dünyası sizlere, anlamsız veya karmaşık gelebilir. Bilmenizi istediğim birkaç önemli konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum .
Amerika'nın yıllar önce tasarladığı ve planlamış olduğu bugünü yaşarken farkındalıklarınızın daha net ve anlamlı olması gerekir.
Global dünya diye ortaya  atılan düşünce aslında Amerika'nın üçüncü dünya ülkelerinde daha etkin bir rol oynamasının planlanmış bir stratejisidir.
Her alanda üçüncü dünya ülkelerini(gelişmekte olan ülkeleri) etkisi ve kontrolü altına alan Amerika ,kültür farklılıkları ile savaşamayacağını,ve üçüncü dünya ülkelerinde güçlü kültürel yapıların olduğunu tespit ettikten sonra ortaya Global Dünya Düzeni denen stratejiyi koyar.
Kültür neler içerir?Eğitim,dil,değer yargıları,giyim ,yemek ve toplumları bir arada tutan tüm değerleri içerir.
Amerika'nın kültürlerle savaşamayacağı netlik kazanınca Amerika tüm dünyanın süreç içerisinde kabülleneceği ortak bir kültür oluşturma strateji başlar.
Global İçecek ,Coca Cola .Tüm dünya ülkeleri yavaş yavaş kendi kültürel içeceklerini bir kenara itererek Coca Cola ve Pepsi gibi global içeceklere yönelir.
Global Yiyecek,Pimza Hut,Mc Donalds,Kentucky vs,.Tüm ülkeler kendi yiyeceklerinden feragat ederek fast food adı altında ,yemek kültürlerini değiştirecek.
Global Giyecekler ,Nıke,Versace,Pıere Cardin vs gibi markalar yerel,kültürel giyim tarzımızı değiştirerek global bir giyim tarzına dönüşüyor.
Global Dil,İngilizce.Tüm dünya ülkelerinin iletişim dili oldu.Nerdeyse ana dilimizden önce öğrenmemiz gereken lisan,global dünya lisanı İngilizce.
Eğitime ve bilime ulaşmanın tek ve yegane dili İngilizce.
Dünya eğitim sistemleri ,entegre olmalı,akredite  olmalı,denklik 
içermeli  ve standartlaşmalıdır .Bunu başarmanın yegane yolu Kredi sistemleri,ve Amerikan tarzı eğitimi uygulamaktan geçer.
Ve evet,Global Din.Son ve en önemli engel farklı dinler ve farklı inançları bir çatı altında toplamaktı.Farklılıklarımızın ortadan kalkması için ortak inanç .
Peki bu nasıl başarılacak.?
Dünyaya Posıtıve Energy adı altında ,posıtive düşünce,posıtıve yaşam,gibi meditasyon kursları yayıldı.Dini ne olursa olsun ,herkes için ortak bir rahatlam a ve huzur bulma yolu.
İnançlı veya inancı olmayan büyük kitleleri etkisi altına alan pisikolojik değişim süreçleri gelişmekte olan (gelişmemiş,veya az gelişmiş) tüm ülkelerde  adeta bir moda gibi ,bir trend gibi ,herkesi etkisi altına almaktadır.
Bizim huzuru bulmak için en temiz duygularımızla kıldığımız namazımızın bile yerine Yoga icat edilmiş .Farkındamısınız?

FARKINDALIK ÖNEMLİ!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.