Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Gündem

A+A-

Ne kadar kötü günlerden geçiyoruz.

İrademizde olmayarak kullandığımız TL maalesef yerlerde sürünüyor. Halkımızın küçük semirmiş bir azınlığın dışında kalanlar TL:nin kan kaybedişi karşısında kan ağlıyor.Özellikle asgari ücret,sigorta emeklileri ve sosyal yardım alanlar evlerine ekmek götüremeyecek noktaya geldi.

Ülkede bizi yönetenler ve muhalefet ne yapıyor?

Mecliste her saat, her dakika eriyen TL. üzerinden bütçe görüşmesi yapıyor. Neymiş seçim öncesi bütçe yapılsın ve mağduriyet yaşanmasın mış? Böyle uzun görüşmeye gerek var mı? Zaten bütçeye evet deseniz da uygulanabilir bir bütçe olmayacak.

Sizin yapmanız gereken ülkedeki yangını söndürmek için ne yapabileceğinizi tartışmak.

Türk Lirası kullanmamıza ve Türkiye ile ekonomik ve sosyal protokol imzalamamıza rağmen siz politikacıların ortaya koyduğu gibi bize ne ekonomik protokole bağlı nakit girişi oluyor ne de enflasyon farkları geliyor.

Bu problem Türkiye bizim her şeyimiz mantığı ile çözülemez. Yani bağımsız bir devlet olduğumuzu söyleyerek aynen Türkiye’nin bizi tanıdığı kadar bağımsız olduğumuzu mu söylemek istiyorsunuz?

Türkiye kendi kontrolünde olan parayı kullanmaktadır. Bu gün itibarı ile Merkez bankasının enflasyon rakamları üzerinden asgari ücretliye % 8-10 fazlası bir artışı görüşmektedir. Bütçe görüşmemektedir. Yani ülkesindeki yangını söndürecek argümanları tartışmaktadır.

Sizinse derdiniz bütçe ve seçim.

Hadi bütçe da geçti seçim da oldu ne yapacaksınız?

Türkiye ile kullandığımız para birimi nedeniyle göbekten bağlıyız. O kendi ülkesinde çözüm bulabilir ya siz?

Bu çaresizlik ne Bütçe ile çözülür ne de seçimle.

Çözüm iç dinamiklerimizle uygulayabileceğimiz ekonomik çözümlerle mümkündür. Ancak Bizi bu güne kadar yönetenler iç varlıklarımızı tükettikleri gibi Ekonomik dengelerimizi da nüfus yapısı gibi değiştirdiler ne kontrol edebiliyor ne de denetleyebiliyoruz.

Siz da seçim yapın neyi değiştireceksiniz? Zaten seçecekleriniz bu durumun sorumlusu değiller mi?

Dangalabiştanın bir kefesinde biri diğer kefesinde obürü oturuyor. Fasulyanın yahnisi gitti geldi aynisi.

Bizi yönetenler lingiri oynuyorlar kim kazanırsa kazansın ballura bize giriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.