1. YAZARLAR

  2. Mehmet Davulcu

  3. Hayırlısı olsun...
Mehmet Davulcu

Mehmet Davulcu

Yazarın Tüm Yazıları >

Hayırlısı olsun...

A+A-

Cuma günü kaleme aldığım ve Ortam gazetesinin 29 Ocak Pazartesi günkü sayısında yayımlanan "Çoğunluğun tercihi gerçekleşmeli..." başlıklı yazımı "4'lü koalisyon pazarlığının başarıyla sonuçlanmasını temenni ederim." diyerek sonlandırmıştım.

Yaşanan gelişmelere baktığımızda bunun gerçekleşmek üzere olduğunu görüyoruz. Bu iyi ve umut verici bir gelişme.

Sözünü ettiğim yazımda bu düşüncemin gerekçelerini ve toplumsal beklentileri de belirtmiştim. Seçim sonrasında meydana gelen olaylar bütün toplumu germiştir. Bu sağlıklı bir durum değildir.

Seçim kampanyası boyunca oy devşirme adına ciddi boyutlarda ayrıştırma ve ötekileştirme çalışmaları yapıldığı artık çıplak gözle görülür durumdadır. Ayrıştırmanın körüklenmesiyle birlikte, Türkiye'deki Erdoğan yönetiminin gölgesi Kbrıs üzerinde ağırlıklı olarak hissedilir hale gelmiştir.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdiye kadar girdiği tüm seçimlerde bir hedef ortaya koyarak gerilim yarattığı ve bu gerilimden yararlanarak seçim kazanmayı hedeflediği artık bilinen bir durumdur.

Türkiye televizyonlarındaki ana haber bültenlerini izlediğimiz zaman sanki bir seçim kampanyası varmış da cumhurbaşkanı adayı meydanlarda toplanan kalabalıklara seçim propaganda konuşması yaparmış gibi bir tablo görüyoruz.

O propanganda konuşması gibi konuşmalardan birinde, manşet haberi nedeniyle Kıbrıs'taki bir gazeteyi hedef gösterip gereğinin yapılmasını istemesi Kıbrıs'ın Kuzeyi'ndeki ayrıştırmanın su yüzüne çıkmasına neden oldu.

Yaşanan gelişmeler son derece sakıncalı, bir o kadar da tehlikeli ve yanlış bir gidişi ortaya koymuştur. Bu bakımda ileri taşınbması gayretleri de aynı ölçüde sakıncalı ve tehlikelidir.

Bu genel görünüm içinde 4'lü koalisyonun kuruluyor olması toplumsal uzlaşı bakımından iyi bir gelişmedir. Mümkün olduğunca seri hareket edilmeli ve hükümet icraatlarına başlamalıdır.

Toplumda ortaklaşan beklentilerin bazılarını buraya not ederek yazımı tamamlamak istiyorum. Nereden buldun yasası; Yolsuzluk ve usülsüzlüklerin yargı taşınıp sonuçlanıuncaya kadar takibinin yapılması; Faiz Yasası; demokratik ve adil bir seçim yasası; ekonomide kayıt dışılığın üzerine gidilmesi, vergi kaçırmanın önlenmesi, yurttaşlık yasasının düzenlenmesi, yerel yönetim reformu, toplumun laik-demokratik yaşam şeklinin korunması. Kıbrıs sorununa federal çözüm bulunması çalışmalarının sonuç alıcı şekilde başlatılması...

Şimdiden hayırlısı olsun dileklerimi iletmek isterim... 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.