1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Hükümet..
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Hükümet..

A+A-

Hiç merak etmediğim konu yeni kurulacak Hükümet.

Böyle düşünmemi sağlayacak toplumun da bildiği önemli bulgular var.

DP ve YDP kurulacak hükümette olmaya adeta can atıyor. Kesinlikle Tatarın Cumhurbaşkanı seçilmesinde verdikleri desteğin karşılığını bekliyorlar. DP kendi başkanlarına ihanet pahasına verdikleri desteğin karşılığını beklemekte kararlılar. Kurucu başkanlarının yapılacak demokrasi yürüyüşüne katılacağını açıklayan Serdar beyin aksine katılmama kararı almışlar. Yani koltuğu bu kadar çok özlemişler.

Bu iki partinin bir tek sorunları var sayısal yetersizlik. Ancak umutlular. HP nin durumu bu modelin kaderini belirleyecek.

En güçlü olasılık UBP – HP koalisyonu.

Bu koalisyonda da ciddi sorunlar var. Hem dörtlü hem de ikili Hükümetlerde aldıkları Bakan sayısı ayni olduğu halde bu koltuklarda oturanlar değişmedi. Şimdi böylesi bir koalisyonda diğer vekiller bu koltuklara layık görülecekler mi? Yoksa aynen devam mı edilecek? Bir başka sorun ise Kudret bet Başkan olmadığından bu güne kadar işgal ettiği koltuktan kalkabilecek ve koltuğu şimdiki başkan Senin beye bırakabilecek mi?

Görüldüğü gibi kolay gibi görünen UBP – HP Koalisyonu için da ciddi sorunlar var.

İşte bu noktada DP ve YDP’nin umutları yeşeriyor.

HP kendi içindeki sorunları çözüp tüm vekillerini tatmin edecek bir çözüm bulamasa partiden istifalar gündeme gelmesi kuvvetle muhtemeldir. Zaten artık kendi kurduğu parti içindeki etkinliğini burnu kıllığı nedeniyle kaybetmiş durumda. Ayrılmak isteyen vekilleri ikna etmesi bence mümkün değil.

Sonuç itibarı ile UBP – DP –YDP + Bağımsızlardan oluşacak bir Hükümet modeli karşımıza çıkabilme olasılığı mümkün ve bana göre en yakın ihtimal olarak görülmektedir.

Sonuç ne olursa olsun. Hangi koalisyon olursa olsun UBP yavrularını yiyecek

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.