1. YAZARLAR

  2. Muhammet Gözay

  3. İkinci turda bu işi bitireceğiz!
Muhammet Gözay

Muhammet Gözay

Yazarın Tüm Yazıları >

İkinci turda bu işi bitireceğiz!

A+A-

Yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa AKINCI ikinci tura kalmıştır. Her türlü baskı ve müdahalelere karşın yine de seçmen bildiğini yapmıştır. 

Özellikle Tayyip Erdoğan'ın yaptığı müdahaleleri karşısında, korkmadan ve ona boyun eğmeden sandıklara giderek Akıncı'ya oy vermesi halen daha bizlerin tükenmediği ve de dimdik ayakta durduğumuzun gerçeğidir. Bu toplum öyle bir toplumdur ki kimseye boyun eğmedi ve eğmeyeceğini de geçen akşam açılan sandıklarda kanıtlamıştır. 

Baskılar, yıldırmadı. 

Korkutmadı. 

Çünkü bu toplum çok baskılar gördü, yaşadı ve boyun eymeyerek yoluna devam etmiştir. Tayyibin korkutması mı bu halkı geri çevirmiş olacaktı? 

Kesinlikle HAYIR! 

Bu toplum o kadar cesur bir toplumun soyudur ki, koskoca padişaha karşın karşı durarak, ona boyun eymeyerek, Kıbrıs'a sürgüne gelen toplumdur. 

Yine aynı zamanda rumlara ne esir olundu, ne de onlardan korkarak mücadelemizden geri döndük. 

Halen daha Kıbrısın özgürlüğü için mücadele ediyoruz. İki tarafın barış yanlıları olarak mücadelemiz her daim devam ediyor ve etmeyede devam edecektir taki barışın adamıza gelene kadar. 

Evet, bu toplum öyle bir toplumdur ki onurunu kimsenin eline bırakmayacak güçlü onur sahibi bir toplumdur. Yani Tayib'e ve onun yanında irademize müdahele yapanlara boyun mu eğeceğiz?

Kesinlikle bu mümküm değildir. 

Etmiş olsaydık şayet, ikinci turda AKINCI yer almayacaktı. 

Demekki baskılara karşı hâlen direnen toplum olduğumuz bir gerçektir. 

Yılmadık. 

Yılmıyoruz. 

Yılmayacağız. 

Biz insanız özellikle onu da söyleyim. İnsanın vermiş olduğu özelliğimizi niye biat ederek, onlara boyun eğelim. İnsanlığa bu yakışmaz. Yakışmadığı için onurumuza dokunmalarına artık müsade etmeyeceğimizi ikinci tura kalışımızla göstermiş olduk. Burada irademizi çiğneyemeyeceklerinin işaretini verdik. 

Korku imparatorluğunu Türkiye'ye kurabilir ve oradaki toplumu her şeyi ile idaresine alabilir. Ama orası Türkiye, burası KIBRIS. Dikta rejimini bizlere uygulayamaz! 

Her neyse. 

Geçen akşam Lefkoşa'da AKINCI gönüllüleri olarak seçim ofisinde toplanarak bu zaferi kutlamış olduk. Aynı zamanda Akıncı'nın konuşması ve tabi ki de bu başarının sahiplerine sonsuz teşekkürlerini bir kez daha kendisinden işitmiş olduk. Bu başarı tabiki de barışa federal çözüme ulaşmak için destek veren herkesin başarısıdır. Bunu da AKINCI orada dile getirmiş oldu yine geçmiş seçildiği dönemde olduğu gibi. 

Evet, bu toplumu kamplara bölmek için her türlü ayrıştırmayı yapmaya çalıştılar. 

Ne oldu?

Başaramadılar. 

Fedaral çözüm yanlısı olan düşünceye karşı kimsenin karalaması sökmedi ve sökmeyeceğini de önümüzdeki pazar günü çıkacak olan sonuçlar ortaya koyacaktır. 

Burada yine yapılması gereken yapılacaktır. 

Geçen sefer nasıl ki CTP desteğini vermişti, bu sefer yine vereceğine ben inanıyorum. İnanıyorum çünkü CTP ve adayı Erhürman zaten barıştan ve de federal çözümden yana seçimlere katılmıştırlar. Bunun aksi bir şeyin olması mümkün değildir. Özellikle gezdiğim ve de görüştüğüm CTP'li üyeleri açıkça Akıncı'yı destekleyeceklerini dile getiriyorlar. 

Çünkü yolumuz birdir. 

Kaderimiz birdir. 

Bunun yanında seçimlere katılmayanların da pazar günü katılmalarını ve Akıncı'ya destek çıkmalarını bekliyorum. Bunun da olacağını ve katılımın da artacağına inanıyorum. 

Evet, bu ülkenin bizim ülkemiz olduğunu haykırmak için 19 Ekim pazar günü sandıklarda irademizi temsil eden AKINCI'YA, mühür vurarak tekrardan göstermiş olacağız diyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.