1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. İyi idare yasası
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

İyi idare yasası

A+A-

Gülerdir Erhan arıklının Bakanlık yetkisini kullanarak keyfi kararlar verip halkımızın haklarını kötüye kullandığına dair sayfa sayfa yazılar deliller ve benzeri şeyler yazıyoruz. Sendika hemen hemen her gün bu konularda serzenişlerde bulunuyor.

Tüm zamanların bana göre en önemli yasası ‘’İyi idare yasasıdır’’Bu yasanın tefsir bölümünde ise nelerin bu yasaya aykırı olmaması gerektiği anlatılmaktadır.

Bu yasa Tufan hocanın kazandırdığı çok çok önemli bir yasadır.

Çıkış tarihinden itibaren bu yönde açılmış ve kazanılmış tek bir davanın Av.Boysan Boyra tarafından açılıp kazanılan tek dava olduğunu anımsamaktayım.

Demek oluyor ki bu yasa amacına ulaşmış ve böylesi önemli bir yasa uygulamada görmezden gelinmektedir.

Bunun nedeni ise tam anlamıyla partizankıltır. Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerimiz da bu partizanlığın temel parçalarıdır.

Maalesef her Hükümet oturduğu koltuklarda kendilerini Anayasanın ve diğer yasaların üstünde görmektedirler.

Bunun sonucunda uygulamaların hiç biri bu yasaya aykırı bulunmamakta ve hepsi sineye çekilmektedir.

Mahkemelerimiz borç alacak, soygun, darp, cinayet, taciz, kira gibi davalarla dolup taşmakta ve neredeyse binin üzerinde Avukat bu yoldan para kazanmaktadır.

Açıkça biz toplum olarak sadece şikâyet etmeyi bilir ama icraata gelince onu yapamayan bir toplumuz.

Sayın Erhan Arıklı’nın Bakan olduğu günden itibaren ona cevaplaması için yazdığım yazılara hiç cevap vermemiştir. Her gün görevini kötüye kullandığı yönünde haberler çıkmaktadır.

Ben bu yasayı çıkaran CTP Başkanı Tufan hocanın ve diğer siyasi parti başkanlarının önderliğinde sivil toplum örgütlerini ve sendikaları da yanlarını alarak Arıklı’nın uygulamalarına karşı ‘’İyi idare yasası’’tahtında büyük bir kamu davası açılmasını beklemekteydim.

Demek ki biz sadece gürültüden ibaretmişiz.

İdare edilmeye alışmışız. ve idare edilmek için sıra bekliyoruz.

Geçen gün Av.Serkan Mesutoğlu yazdığı yazıda ‘’İşgal’’kelimesi üzerinde tanımlar arası değerlendirmelerde bulunmuştu.

Evet bir ülkede işgal sadece silahlı müdahale ile olmaz. Bizdeki gibi sivil otoritenin kabullendiği ve bizleri do o yönde baskı altına aldığı yönetim şekli ile olur.

Cumhurbaşkanını ,Başbakanı,Parti başkanını siz seçemezsiniz seçtirirler.Hatta görev verdiği Bakanın istifa hakkı bile yoktur.

Kıbrıslının GKK’da tek göstermelik olsa bile komutan yardımcılığı olanın emekli olması ile birlikte yeniden doldurulmamasına bile sessiz kalabilmekteyiz.

Buyurun alkışlarla karşıladığımız İYİ İDARE YASA’sının hazin sonu…

TÜKENİYORUZ BEYLER.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.