1. YAZARLAR

  2. Mehmet Davulcu

  3. Kolaylıklar dileriz
Mehmet Davulcu

Mehmet Davulcu

Yazarın Tüm Yazıları >

Kolaylıklar dileriz

A+A-

Dörtlü koalisyon hükümeti henüz Cumhurbaşkanı'na sunulmadı. Yapılan açıklamalara göre bugün sunulacakmış.

Dört partinin başkan ve genel sekreterlerinin katılımıyla dün koalisyon protokolü imzalandı. İmza töreni öncesinde CTP Genel Başkanı Erhürman'ın yaptığı açıklamayı basından izledik. Önemli konulardan söz etti. Ümit veren hedeflerden söz etti. Memnuniyet duyduğumu belirtmeliyim.

Sn. Erhürman protokolü imzalamadan önce basına yaptığı açıklamada, "Ülkede insan haklarını, demokrasiyi, özgürlükleri, eşitliği ve halkın hak ettiği hizmetleri sunmayı amaçladıklarını" vurguladı.

Erhürman, kurmayı kararlaştırdıkları hükümetin halkın hiçbir kesimini dışlamadan, ötekileştirmeden, halkla birlikte ülkeyi yönetmeyi amaçladığını, halkı kucaklayıcı bir hükümet öngördüklerini ifade etti.

İnsan hakları, demokrasi özgürlü ve eşitlik... İnsanlık bin yıllardan beridir bu kavramların içeriğine erişmek için kavga vermiyor mu?

Tarih boyunca insanlığı birbirine düşüren ve günümüz dünyasında bile bu özelliğini koruyan dinler bile ortaya çıkış noktasında "eşitlik ve özgürlük" vaad ederek yayılmadı mı?

İnsanlığın eşitlik, adalet ve özgürlük arayışı devam ettiğine göre kabul etmemiz gerekir ki,hala ya hiç yoktur, ya da yetersizdir.

Kıbrıs özelinde "eşitlik" kavramı geçmişten günümüze hala aranan durumundadır. Yokluğu veya eksikliği nedeniyle yakınılan pozisyonundadır. Çoğu zaman da sağlanması için mücadele edilen bir kavramdır Kıbrıs'ta.

Kıbrıslı birey insan kendini yaşadığı vatanında gerçek anlamda "eşit" görememekte ve bu nedenle mutsuzluk ve huzursuzluk duymaktadır.

Var olan yasalara baktığınızda herkes eşitmiş gibi görünüyor. Ama sadece kağıt üzerindeki yazılarda eşitlik var bu ülkede. Yeri gelir paran kadar eşitsin, yeri gelir arkandaki dayın kadar eşitsin. Yeri gelir arkandaki elçilik kadar eşitsin, ve dahaları da var.

Böyle eşitlik olmaz! Eşitlik varsa vardır, yoksa yoksa yoktur. Ve maalesef bu ülkede yoktur.

Yasalarda yazılı eşitlik hayata geçirilmediği sürece sadece kağıt üzerinde eşitlik olarak kalır. Kıbrıs'ta da durum bundan ibarettit. Kağıt üzerinde eşitlik, kağıt üzerinde hak vs... hal böyle olduğu için de maalesef kağıt üzerinde devlet olmaktan ileri gidilemediği gerçeği de önümüzde durmaktadır.

4'lü koalisyon hükümetinin icraatlarının takipçisi olacağız. Atılan her olumlu adımın destektici olacağız. Kolaylıklara dileriz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.