1. YAZARLAR

  2. Muhammet Gözay

  3. Maaş konusundaki uçurum büyük!
Muhammet Gözay

Muhammet Gözay

Yazarın Tüm Yazıları >

Maaş konusundaki uçurum büyük!

A+A-

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığında (GKK) çalışanlar arasında büyük bir ayrımcılık söz konusu oluyor. Bu ayrımcılık her şey de dahil olmaktadır. Gerek maaşlar olsun, gerekse görev ya da diğer bir takım haklar olsun. Evet, bunlar arasında büyük bir uçurum vardır. 

Uzman personel adında çalışanlarının belli bir yaşatan sonra sivil personele geçmeleri ve geçerkende maaşlarının aşağıya düşürülmesi bu kesimi maddi yönden çok rahatsız ediyor. Maaşın aşağıya inmesi kesinlikle kabul edilir değildir. Çünkü bu insanlar orda her türlü görevi yapıyorlar. Verilen görevi yapmam da demiyorlar. Nöbetleri olsun tutuyorlar. Spor, eğitim ve bunun yanında her türlü komutanlığın yapmış olduğu denetlemelerinde de yer almış oluyorlar. 

Ağır bir görev, ağır bir iştir aslında yaptıkları. Onların her zaman için strest altında da oldukları bir gerçektir. Emir altında bulunmak, çalışmak hiç de kolay bir şey değildir. Verilen bir emri biraz geciktir ya da eksik yap duyacağın hakaret çoktur. Bunun yanında verilen cezalar da kolay bir şey değildir. 

Yani öyle rahat, kolay bir iş sayılmaz. Sayılmaz da bu insanlara hiç olmazsa aynı görevi yaptıkları SB. ve Asb.lar kadar imkan, hak neden verilmiyor? 

Neden bu insanların maaşları sivil olunca düşürülüyor? 

Peki bu maaş düşmesi SB ve Asb.ya yapılmazken bu insanlara niye yapılıyor? Niye bu insanlara bu büyük haksızlık yapılıyor? 

Kaldı ki maaşlar konusunda çok büyük uçurumlar var aralarında!

Gerek çalışma süresi olsun gerekse emeklilik olsun aralarında çok büyük fark oluşuyor. 

Emekli bir SB 18 bin TL, Asb. 13 bin TL, alırken bunun yanında uzman ya da sivile geçen bu insanlar 6 bin TL maaş alıyor. 

Evet.

Arada çok büyük bir fark var değil mi?

Peki adalet mi bu? 

Bu kadar uçurum olur mu? 

Açıkçası büyük bir haksızlık bu!

Bunun yanında yine orada çalışan işçilerde aynı durumla karşı karşıyadırlar. 

Maaşlar çok çok aşağıda yer alıyor SB ve Asb. karşısında! 

Oysa bu insanlar da her türlü görevi yapıyorlar. 

Verilen her türlü emri de yerine getireceksiniz deniliyor onlara! 

Görevleri dışı işleri de yapmakta mükellef gösteriliyor bu insanlar. Diyelim yapmam diyorlarsa haklarında yasal işlem de yapılmış oluyor. 

Yani sıkıntı, stres çok! 

Ama hiç olmasa maaşlar konusunda bir uçurum olmasa aralarında bu insanlar en azından iyi bir maaş da bize veriliyor derler ve ona göre de her türlü stresi ve sıkıntıyı da bu şekilde kabullenmiş olurlar. 

Ama nerde. 

O da yok ve bu insanlar her yönüyle mağdur oluyorlar. 

Bu konuda gelmiş geçmiş hiç bir hükümet bu adaletsizliğe son vermek için harakete geçmedi.

Neden? 

Seçim zamanı bu insanların kapılarına dayanmayı biliyorlar da maaş konusundaki  bu uçuruma nedense ne hikmetse bakmıyorlar.

Neden? 

Evet, neden? 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.