1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Neler oluyor
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Neler oluyor

A+A-

Yıllardır özel sektör tarafından sömürüldüğü ber düzende yaşıyoruz.

Emeğin kurumlarında hep emekçinin karşısında yer alan özel sektör temsilcileri değil mi?

Sosyal sigortalarda,İhtiyat sandığında bulunan bu işveren temsilcileri yıllardır Hükümetlerle iş birliği içinde emekçinin birikimlerini fonlamadılar mı?

Asgari ücret komisyonunda Asgari ücreti Hükümet temsilcileri ile açlık sınırının altında belirleyen bu işveren temsilcileri değil mi?

Bütün bunlara karşı da dik durup emekçinin yanında olan sendikalarımız vardır.

Her ne kadar masa başında hep yalnız kalsalar dahi onlara suçu yüklemedik.

Enteresan bir haber ‘’Kıbrıs Türk karma istişare komitesi’’Kurulmuş.

Bu komite da işverenler ile sendikalardan oluşuyormuş. Yapacakları işleri bayağı merak ederim. İşverenlerin niyeti belli de sendikaların niyetini merak ediyorum.

Asgari ücret komitesi ilk toplantısını yaptı. Bu istişare komitesinde olan sendikalardan biri bu komisyonun üyesi. Bir diğeri asgari ücreti Devlet memurlarının en düşük baremi olsun diye mücadele eder durumda. Üstelik Emekten yana sendikalarla birlikte ‘’Bu memleket bizim’’Platformunun üyesi.

Katıldıkları bu platformda işverenle işbirliği içerisinde mi emekçinin hakkını koruyacaklar? Yoksa aynen Hükümet gibi onlara iş birliği mi yapacaklar?

İlk Asgari ücret toplantısında işçi temsilcisi Ali Yeltekin’in söylediklerinin altına imzamı atarım. KITAMS’ın da asgari ücret için söylediklerine katılırım.

Özellikle bu iki sendikanın böylesi bir oluşum içerisinde olmalarını emekçilere anlatmak zorundadırlar.

Amaç işverenleri ikna etmekse hiç uğraşmasınlar. Önce onlar özelde sendikalaşmayı kabul edip emekçilerin sosyal haklarını versinler. Nasılsa hükümetler ikide bir onlara kıyak yapıp sigorta affı çıkarır. Yani onlar zaten hükümetlerle al gülüm ver gülüm oynuyorlar.

Şimdi bu çarkın içine sizler de mi girdiniz.

Bakın bu özellikle özel sektör çalışanlarının mağduriyetini önlemek amaçlı bir platformu var bu platformun içinde yer alacağınıza işverenlerin yanında durmanızın amacını anlatın biz da emekçiler da öğrensin.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.