1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Niyazi Kızılyürek
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Niyazi Kızılyürek

A+A-

 

Avrupa Parlamentosu seçimleri 26 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak.
Bu parlamento'da bizlere ait olan iki sandalyemiz mevcuttur.
Kıbrıs Cumhuriyetinin vermiş olduğu hak olarak bu sandalyeleri doldurabiliriz.
Ayrı toplum olarak değil de bir toplum olarak bu seçimlere katılabiliriz.
Kendi temsilcimizi ancak Kıbrıs Cumhuriyeti olarak seçebiliriz.
Hatta seçmen sayımız, yani Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği olarak seçmemize yeterlidir.
Bu yeterli sayı gidip de aday olan kişileri seçmiyor, neden?
Geçmiş seçimlerde zaten oy kullanan sayımız az olmuştu. 
Herkes pasaport ve kimlik taşıyor ama iş oy kullanmaya gelince gidip de oyunu kendine yakın adaya vermiyor.
Neden?
Aman ben gidip de bilinmeyim ki oy verdim diye bu şekilde o kimliği ancak çıkar ve menfaat için kullanan insanlar olduk sadece. 
Yine bu kimliğe sahipler olarak bizler ya çocukların tahsili olsun, ya da diğer verilen AB hakları olsun bunlar adına bu kimlikleri böylelikle kullanıyoruz.
Yani bireysel olarak Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği kullanılıyor. Sadece kendi çıkarlar adına bu şekilde herkes kullanmış oluyor.
Her neyse.
Bugün AKEL, eski ve de köklü olan bir parti ve bu parti ilk kez kendi listesinden bir Kıbrıs Türkü aday gösterme kararı almış oldu.
AKEL aslında güzel bir adım atmış oldu. Ülkede birlikte yaşamak adına bakıldığında kendi listesinden bir Türk adayı ile kendini bu şekilde göstermiş oldu. Bu da birlikte var olmak adına güzel bir adım sayılmış oldu. Her ne kadar da Annan planında AKEL Hayır dediyse de bugün bunu bir yerde bırakarak bizlere barış adına umut vermiş oldu bir Türkü listesinden aday göstermekle diyorum.
Evet, bu aday hepimizin çok iyi bildiği ve tanıdığı Niyazi Kızılyürek'tir.
Kazanma şansı bana göre çok olasıdır.
Çünkü o kıbrıslı kimliğinin etnik kökeni olarak sadece Türkü değil, ya da Rumu değil, o sadece ve sadece Kıbrıslı diye tanımlayan ve o yönde çalışan bir aydındır. Bu yüzden kazanması Kıbrıslı'lar olarak hepimizin çıkarlarına yarayacağı bir gerçektir. 
Niyazi Kızılyürek en azından siyasi eşitlik üzerinde Kıbrıs Türkünün hak ve menfaatlerini bu şekilde parlamentodan yürütmesi ve bu şekilde ordan her türlü hakkımızı savunması da mümkün olacaktır diyorum.
Niyazi Kızılyürek eğer ki bu seçimi kazanırsa ki kazanacağını inanıyor ve de destekliyorum. Bu da tüm Kıbrıslılar adına federal kültür yolunda sesimiz güçledirmiş olacağız demektir. 
Ve inanıyorum ki barışa bu şekilde daha kolay adım atılmış olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.