1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Pandemi Süreci
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Pandemi Süreci

A+A-

Covid 19 pandemi sürecinde korunmak adına yapılar uyarılara bir göz atalım.

Covid 19 temas yolu ile bulaşan bir virüstür. Hatta bu bulaşım şeklini göstermek için çeşitli görseller hazırlanıp paylaşılmış ve uyulması istenmiştir.

Alınacak tedbirler de yayınlanıp durmaktadır.

Maske takmak.2 metre mesafe ile insanlara yaklaşmak. PCR testi yaptırmak. Temaslı olmanız halinde bunu saklamadan ilgililere bildirmek.

Doktorlarımız ise hemen hemen ger gün kendimizi nasıl korumamız gerektiği yönünde çağrılar yapmaktadır.

Bu bulaşın yayılmasını önlemek konusunda Hükümetimiz ne yapmaktadır.

Önce Tatar döneminde hiç de ciddiye alınmayarak bu virüsle dalga bile geçilmiştir.

Sonrasında Mart ayında alınan tedbirlerle ve bu tedbirlere halkımızın uyması ve kendini koruması ile bulaş sıfırlanmıştır.

Ancak bu noktadan sonra ekonomiyi kurtaracağız adı altında özellikle kumar turizminin açılması ile yurt dışından virüs ithaline başlanmış yetersiz tedbirlerle bulaş tırmanmaya başlamıştır. Yılbaşında özel lokanta ve meyhaneler kapatılırken kumarhaneler açık bırakılmış ve yurt dışından gelen virüs buralara eğlenmeye ve kumar oynamaya gelenlerle ada geneline yayılması hızlandırılmış ve şimdi önlemez hatta PCR testi yapılamayacak noktaya gelerek her gün artan vakalara ulaşmamız kaçınılmaz olmuştur.

Hükümetin yaptığı en büyük yanlış bu virüs ile mücadelede yerel yönetimleri dışlamasıdır. Yerel yönetimlerin Sağlık Bakanlığı ile birlikte oluşturacağı ekiplerce bu mücadeleye dahil edilmeleri en önemli tedbir olacaktı.

Sadece bir örnekle bunun yapılmasının ne kadar gerekli olduğu anlaşılabilir. Hükümet dolaşımı PCR testine bağlamıştır. Bugün bu testi yapacak merkezler önündeki kuyruklar karşısında da PCR testi yapmayacağını açıklamıştır. Hâlbuki bu kararı bu yerel yönetimlerle oluşturacağı ekiplerle organize etseydi bu PCR testi yapmak isteyen vatandaşlar evlerinden bu isteklerini bu merkezlere bildirecek ve ekip onlara evlerinde PCR testi uygulayarak dolaşım hem engellenmiş hem de hem de saplıklı dolaşım sağlanmış olacaktı.

Her şeyi biz yaparız olur mantığı maalesef bu dönemde de geçerli olmuş ve virüs engelleneceğine yayılması sağlanmıştır. Her gün vaka sayısı artmakta ve ölümler kaçınılmaz hale gelmektedir.

Siz yine her şeyde olduğu gibi bencilliğinizle hareket edip işbirliği yapmayınız. Zaten halk umurunuzda mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.