1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Rum ganimetine doymadılar!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Rum ganimetine doymadılar!

A+A-

Dome hotel'in üzerine üşüştüler. Adeta kargalar gibi. Ganimet çok tatlı geldi bizlere 1974 sonrası. Tabii ki bizlere derken bunun içerisinde hepimiz değiliz onu da belirtelim. Bu ganimet en fazla belli kesimlere en çok yaramış oldu. O belli kesimleri zaten hepimiz biliyoruz. Bunları burada yazmaya gerekmez. Onlar zaten bu ganimetin üzerinden köşe olanlardır. Rum malları üzerinden hesaplarını şişirenlerdir. Ganimet o kadar kanlarına işledi ki hiç bir zamanda doymayı bilmediler, bilmiyorlar. 
Her neyse bunları geçelim ve gelelim Rum ganimeti olan Dome hotel'i nasılda paylaşamadıklarına. 
Casdelli'nin malı olan bu hotel, şimdi kim uzun vadede kiralayacak ve mammayı kim yiyecek kavgasına dönüştü. Kavga büyük, çünkü işin içinde para kazanmak var. Hem de güzel bir para. Bir servet sayılır uzun süre kiralandı mı ve bu serveti niye kapmayalım deniliyor. 
Rum malı bu ya onun için kim kaparsa onarılmış olur. 
Köşeyi dönmüş olur. 
Burası böyle bir yer işte köşeyi dön de nasıl istersen dön. 
Yeter ki dön. 
Evet, hotel bugün Turizm emekçileri sendikasının kirasında bulunuyor. Kira sözleşmesi sona erdiği için kendilerine yeni sözleşme yapılıp kiralanması  isteniyor. Aslında burada büyük bir vurgun söz konusu iddiaları oldu. Bu vurgun da Bayram Karaman tarafından sağlanmıştır diye iddialar vardır. Bu iddiaların üzerine gidilir mi gidilmez mi bilemeyiz ama tek bildiğim şey bu hotel'in büyük aslan payını Bayram Karaman yemiş oluyor. 
Rumun, yani Casdelli'nin malına o kadar üşüşmeler oluyor ki UBP'de şimdi gelin  ihaleye gidilsin deniyor hotel için. Yani ihale yoluyla adamlar devreye girerek onlarda uzun bir yıl mamayı yemek istiyor. 
Hatırlayalım, Bayram Karaman CTP millet vekili iken hotele talip oldu. Ve imzalar atıldı, otel Turizmin emekçiler sendikası adına onlara kiralandı. Karaman, ayrıca o zaman sendika başkanıydı da. Yasaya göre bir vekil veya bir bakan yada diğer devlet yetkililer imza atamaz deniyordu böyle bir kira sözleşmesi için. Ama o zaman imzalar atılıyor, yasa da çiğnenmiş oluyor. O zaman CTP hükümetin başındaydı. Bu şekilde yasa çiğnenmiş oldu. Parti hükümet'te ya vekil Karaman'a bu şekilde hotel'i peşkeş çektiler. Bir de kılıf, sözde işçiler düşünüldü.
Bugün yine aynı şekilde YDP milletvekili Bertan Zaroğlu devreye giriyor. Hotel'in kendisine kiralanmasını istiyor. Yasa nasıl çiğnedi ise ayni şekilde çiğnenerek ona da kiralanması isteniyor. Bakınız bu insanları seçip meclise gönderdik ve bu insanlar yasalara uyup o yasaları koruyacakları yerde yasaları çiğnemek koşulu ile servet, para kazanmak derdine düşüyorlar. Yani o mecliste kendi çıkarlarını aile ve ahbap çıkarlarını bir şekilde yerine getiriyorlar. Yani milletin vekili olarak orada yer almıyorlar. Bir de bunun yanında Rum mallarından da geri kalmıyorlar. Sanki de babalarının mirasıymış gibi malların üzerine oturuyorlar. 
Bayram Karaman'dan sonra şimdi de Milletvekili Zaroğlu Casdelli'nin hotel'inin üzerine oturacak. 
Ey bu ganimet toprakları  yağmalayanlar, bu yağma düzeninden beslenenler, yetmedi mi bu beslenme size daha?
Her karış Rum toprağına sahip oldunuz. Bu topraklarda güneyden gelen nice göçmen orada bıraktığı malına karşın burada bir şey alamazken, sizler denizin öteki tarafından gelerek burada Rum toprağına sahip olacaksınız ve bir de bunlar yetmez diyerek daha da devam edeceksiniz.
Nereye kadar devam edecek bu söyleyin, nereye kadar?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.