1. YAZARLAR

  2. Muhammet Gözay

  3. Sağlıktır bu başka da bir şey değil!
Muhammet Gözay

Muhammet Gözay

Yazarın Tüm Yazıları >

Sağlıktır bu başka da bir şey değil!

A+A-

Bundan bir buçuk ay önce sol omuzumun ağrısı ve de kullanmamda çok zorluk çekmem nedeniyle Girne Akçiçek devlet hastanesindeki ortopedi bölümüne gittim. 

Orada kayıtta sıra numaramı aldım. Daha sonra doktorun yanına vardım, sıram geldi ve doktor muayenesi neticesinde MR (Emar) çekilmem istendi. Aldığım yazılı belgeyle Lefkoşa Devlet hastanesinden emar çekimi için randevu almaya çalıştım. Randevum Acil Pendemi Hastanesinde işleme konmuş oldu. Bir ay sonraya randevu tarihi verilmiş oldu. Yani 29 Temmuz 2022'de müracaat ettim ve 31 Ağustos 2022'de emar çekimi için sabah saat 08:00'da gün verildi. Verilmiş olan gün ve saate oraya gittim. Orda bu sefer tekrardan kayıt sistemi yapacaksınız denildi ve kaydımı yaptım. Yani randevulu olduğum için tekrardan kayıt mı dedim orada işlem yapan görevli ise belli bir ücret ödenerek işlem yapılıyor beyefendi dedi. Her neyse kimliğimi verdim. Asker emeklisi olduğum için herhangi bir ücret ödemedim. Ondan sonra emar çekimi için içeriye geçtim. Emar işlemim yaklaşık 10 dakika sürdü. İşlemim bittiği zaman oradaki görevliye sonucum ne zaman çıkacak diye sorduğum zaman on gün sonra sonucunuz rapor ve cd olarak hazır buradan sekreterlikten gelip alabilirsiniz denildi. Teşekkür ettim ve hastaneden ayrıldım. 14 Eylül 2022'de Acil pandemi hastanesine sonucumu rapor ve CD halinde almak için gittim. Yani dedikleri gibi 10 gün değil de 4 gün daha da bir uzun süre geçtikten sonra almaya gittim. Tabiki bu süre zarfında omuzumun sızısı bir o kadar daha artmaya başladı. Koluma doğru sızı ilerlemiş oldu. Oynatmak imkansız hale geldi. Yani durum o kadar kötü. 

Her neyse, sonucun çıkma süresinin verdikleri 10 gün değil de 4 günde fazladan geçmesine rağmen sonucun çıkmadığını öğrendim. O an çok canım sıkıldı. 

Oradaki sekretere aynen şunu söyledim: Nasıl olur bu iş? 

10 gün denildi, 4 gün de geçti aradan fakat siz diyorsunuz sonuç çıkmadı. 

Peki ama neden? 

Neden çıkmadı? 

Aldığım cevap aynen şu oldu: 

Bir doktor bulunuyor o yüzden raporları hazırlaması kolay olmuyor. 

Bir 5 gün sonra gel belki çıkar diyor. 

Dedim benim kolum çok ağrıyor, kullanamıyorum. Ya kolum giderse, ne olacak? 

Haklısın abi ben ne diyeyim. 

Evet, o da haklı o orada çıkan raporları, sonuçları vermekle görevli bir çalışandır sadece.

Esas olan burada o hükümet edenlerdir. 

Orada o görevi yürütenlerdir.

Benim sorunum mu bir doktorun orada bulunması. 

Sen bir bakanlık olarak, hükümet olarak bu sorunları gidermen gerekir. 

Ortada bir sağlık söz konusudur. 

Kaldı ki özel de bu işlem sonucu en çok 3 günde çıkmış oluyor. Bunun yanında bir doktor da orada görev yapmış oluyor. Orada işler yürüyor da devlet hastanesinde neden yürümüyor? 

Yoksa bunları bilerek mi yapıyorlar ki insanlar özele gitsin? 

Amaç o mu?

Sağlıktır bu başka da bir şey değil! 

Yarın benim kolum giderse; bunun hesabını hükümet, sağlık bakanlığı verecek mi?

Vermez!

Ne zaman verdiler ki zaten!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.