1. YAZARLAR

  2. Alper Özsakınç

  3. Senin Ülkende
Alper Özsakınç

Alper Özsakınç

Yazarın Tüm Yazıları >

Senin Ülkende

A+A-

Senin ülkende yaşıyorum ben, sabırsız sabahlar bekliyor sokakları, sarmalına sarılıyor zaman, kahverengi dökülüyor saçların beline, seher vakti konuşuyor bütün çiçekler, ve ayrılık bırakırken dokunulmazlığını, gözlerin dokunuyor gözbebeklerime.

Senin ülkende yaşıyorum ben, nisan yağmurunda tutuluyor  dilekler, evsizler kalıyor senin gölgende, kuzular meliyor sessizce, hüdaya açılıyor tüm eller , varoluştan kopuyor , yaşam denen gezegen , geçmişim çağırırken seni , bitmiyor gecem sen gelmeden.

Senin ülkende yaşıyorum ben , bir ömür olsun istiyorum , hiç bitmeyen , yüzü bini milyonu geçsin seninle , öyküler yazayım sana , yanı başında yaşlanayım öylece , ne özür olsun içinde ne kusur , kimsesiz çocuklar bakmasın kimselere , ellerinde bayraklar , eteğinden düşsün oyuncaklar , bayram yapsın çocuklar özgürce ..

Senin ülkende yaşıyorum ben, toprağının çamurundan geçiyorum ,gri bulutlar görüyor beni , bilirsin siyah olur hüzünler, hüzünler çağırır matemleri, ne olur üşüme bulutları görünce sen ,ört üstünü benimle , çayıma rengini ver ,deminde kalsın aklım , çıkmasın kalbinden.

Senin ülkende yaşıyorum ben , dağlarında geziyorum beşparmakların, rüzgârında değiyor başım dizlerine , dilim tutuluyor ansızın , sus pus oluyor yüreğim yüreğinde, yüküm ağır geliyor gökyüzüne , güneşinde kurutuyorum o çok sevdiğin ıhlamurları, senin ülkende yaşıyorum ben , senin ırmağında yıkanıyorum ,aşikâr kalıyorum sana , üzme rüyalarını , kendimden geçerken görüyorum seni , sen  sevgili sen sevgimin en kutsal ibadeti....

Günün sözü

Gözlerinde okurken fermanımı, aşk dökülür dudaklarıma, sözümde kalır adın , yalnız ve yalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.