1. YAZARLAR

  2. Mehmet Eş

  3. Sertoğlu arayı açıyor
Mehmet Eş

Mehmet Eş

Genel Yayın Yönetmeni
Yazarın Tüm Yazıları >

Sertoğlu arayı açıyor

A+A-

24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Belediye seçimlerine sadece üç gün kaldı.

4 Haziran’da başlayan resmi propaganda sürecinin bitimine sayılı günler kala adaylar arasında yarış gittikçe hız kazanıyor.

6 ilçedeki seçim yarışında sonucu en çok merakla beklenen bölge Amiral gemisi Lefkoşa…

Lefkoşa Bölgesinde kırın kırına bir yarış yaşanırken, 2014 yılında %38 oy alarak Belediye Başkanı seçilen TDP’nin Belediye Başkan Adayı Mehmet Harmancı’nın, bu seçimde işinin oldukça zor olduğu gözüküyor. 

Harmancı’nın karşısında bu sefer ciddi rakipler var.

6 adayın yarışacağı Lefkoşa Bölgesinde üç isim öne çıkıyor.

Hasan Sertoğlu, Mehmet Harmancı ve Gencay Eroğlu…

HASAN SERTOĞLU

Ulusal Birlik Partisi (UBP)’den adaylığını açıklayan, spor camiası içerisinde çok sevilen ve sözünün eri birisi olarak bilinen eski KTFF Başkanı ve işadamı Hasan Sertoğlu,  propaganda sürecine hızlı bir şekilde başladı.

Projeleri yanında özellikle KTFF Başkanlığı döneminde KOP’a üyelik konusundaki duruşu ve çıkışları ile birçok kesimin takdirini topladı.

UBP’nin 7 Ocak seçimlerinde elde etmiş olduğu başarı ve aldığı oy oranı da düşünüldüğünde diğer adaylardan bir adım önde olduğunu düşünüyorum…

GENCAY SERTOĞLU

Yılların kurt siyasetçisi olarak nitelendirdiğim DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, partisi adına ustaca ve kurnazca bir hamle ile Gencay Eroğlu’nun aday gösterdi.

UBP’nin onursal Başkanı Derviş Eroğlu’nun kızı Gencay Eroğlu, sürpriz bir şekilde Demokrat Parti’den aday olması işleri bir anda tersine çevirdi gibi düşünülse de Derviş Eroğlu’nun kızını desteklemeyeceğini açıklaması ve propagandasındaki yetersizlik nedeniyle istenilen çıkışı göstermedi.

Eroğlu’nun seçimlerde iyi bir oy oranı alacak almasına da bu oy oranı seçimi kazanmasına yeterli olmayacak kanaatindeyim...

MEHMET HARMANCI

4 yıllık başkanlığı süresince Belediye çalışanlarına maaş ödemekten öteye gidemedi.

Lefkoşa’nın özellikle temizlik ve altyapı konusunda sınıfta kalması nedeniyle mevcut başkan Mehmet Harmancı, kendisine oy veren seçmeninde büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Özellikle Hamitköy, Haspolat, Dumlupınar, Marmara ve Küçük Kaymaklı gibi nüfusun büyük bir çoğunluğunun yaşadığı bölgelerde Harmancı desteğini kaybetmiş gibi gözüküyor.

Lağım sularının yaydığı pis koku ve hastalıklar yanında yeterli derecede temizlik yapılmaması, Park ve Bahçelerin atıl durumda bırakılmasından şikâyetçi olan Lefkoşalılar, en pahalı suyu tüketen olmak, yüksek vergi oranları ve altyapıdan oldukça rahatsız gibi gözüküyor.

CTP ile TDP arasında yapılan ittifak anlaşmasına CTP kanadının önde gelen isimlerinden gelen muhalif sesler ve TDP’nin diğer bölgelerde ittifak anlaşmasına ters düşen eylemleri nedeniyle Harmancı’nın Lefkoşa’da istenilen desteği alamayacağını düşünüyorum.

BAĞIMSIZLAR

Toplamda üç Bağımız adayın bulunduğu Lefkoşa’da tepkisel oyların gideceği adres şüphesiz Çetin Sadeli...

Hatta alacağı oy oranı ile seçimin en sürpriz isimlerinden birisi olacak.

Diğer bağımsız adayların ise seçime renk katacaklarını fakat dikkate değer bir oy oranı alacaklarını düşünmüyorum.

SONUÇ OLARAK;

TDP’nin adayı Mehmet Harmancı, her ne kadar da seçimi rahat kazanacağım dese de işinin çok zor olduğunu kendisi de çok iyi biliyor.

Hatta bu konuda manevi babası olarak gördüğü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan destek istedi.

Akıncı ise 2020 yılını hesap ederek Lefkoşa’da kendi partisi TDP’nin adayı Harmancı’nın kazanması için tüm imkânlarını seferber ettiği, örtülü ödeneğinden Harmancı’nın seçimlerinde kullanmak üzere hatırı sayılır bir para yardımı yaptığı ve kendi danışmanlarını Harmancı’nın seçim ekibinde görevlendirdiği iddia ediliyor.

Hatta son dönemde kapı kapı dolaşarak Harmancı’ya destek istediği de gelen bilgiler arasında.

Tüm bu çabaların Harmancı’nın kazanmasına yeterli olmayacağını ve seçimden ikinci sırada çıkarak kendisi adına büyük bir hayal kırıklığı yaşayacağını düşünüyorum.

DP’nin adayı Gencay Eroğlu’nun ise, 24 Haziran seçimlerinden sonra alacağı tek sonuç sırf Belediye Başkanı olabilmek için Babasının kalbinde bıraktığı büyük bir kırık olacaktır.

Demokrat Parti’den aday olan Gencay Hanımın, yılların siyasetçisi ve UBP ile özdeşen Babası Derviş Eroğlu’na yaşatmış olduğu hayal kırıklığını nasıl telafi edecek bilemiyorum?

Tek bildiğim yâda öngördüğüm diyeyim, üç partili, üçte bağımsız, toplam altı adayın yarıştığı Lefkoşa Bölgesinde UBP’nin adayı Hasan Sertoğlu’nun rakipleri ile arasındaki arayı gittikçe açtığı ve seçimlerde birinci sırada yer alarak seçimi kazanacak olmasıdır.

25 Haziran sabahı kibrin sarmaladığı, egoların tavan yaptığı ve küçük dağları ben yarattım diyenlerin başını öne eğip, bir özeleştiri yapmak zorunda kalacakları bir gün olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.