1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Siz daha neyi anlamadınız
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Siz daha neyi anlamadınız

A+A-

Dün KKTC’nin 38’inci yıl dönümü kutlandı.

Törene TC. Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay da teşrif ettiler.

Fuat Oktay’ın bu gelişinde acı gerçekler yüzümüze vuruldu. Tam anlamıyla KKTC’nin ve Kıbrıs Türkünün AKP için ne anlama geldiği yüzümüze vuruldu.

Ne yazık ki bizi yönetenler hem Atatütkçü hem de milliyetçi geçinenler da bu acı gerçekler karşısında alkış tuttu.

Fuat Oktay’ın söylediği gerçekler

  1. Adada iki devletli çözüm müzakere pozisyonu deyildir.’Egemen eşitlik garanti altına alınmalıdır Aksi halde çözüm yolunu açacak şartlar oluşmayacaktır’
  2. , “Doğu Akdeniz’de macera arayanlar cevabını her şekilde bulur. Hiç merak etmesinler onları yalnız bırakmayız, kimseden çekinmeyiz.”

Açıklaması şu.BM ile yapılan görüşmelerde ‘İki devletli çözüm önerisi kabul görmemiştir.Bunun kabul edilebilmesi için Egemen eşitlik yani KKTC’nin tanınması ile ancak bu çözüm yolu açılacaktır.

Devamında ise esas niyetini söylüyor. Eğer Kıbrıs Cumhuriyeti Doğu Akdenizde de petrol aramasına devam ederse karşılıklarını bulur onları yalnız bırakmayız.

Sonuç olarak söylediği şu’Siz çözümü falan unutunuz iki devletli çözüm uluslar arası kabul görmüyor. Bizi Kıbrıslı Türklerin sahip olduğu haklara bağlı olarak Akdenizdeki petrol ve gaz ilgilendirir.

Kıbrıs konusunda bu mesajları verdikten sonra iç siyasete bağlı olarak da bir mesaj vermektedir.

Tarihte ilk defa bir dini lider KKTC protokolüne dâhil edilmiştir. Bizim Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da buna sessiz kalıp kabullenmişlerdir.

Bütün bunlardan çıkan sonuç ‘KKTC bizimdir. Biz yöneteceğiz. Kıbrıs Türkünün Kıbrıs Cumhuriyetinden doğan haklarının tümü da bizimdir. Müftüyü protokole dâhil ederek sizler da bizim yaşam tarzımızda yaşayacaksınız. Biz ne dersek da onu yapacaksınız. Bunları yapmayanlar Rumcudur gidip Güneyde yaşasınlar. Nokta

Bütün bunları kabul ettiğini belirten partilerimiz UBP, DP, HP, YDP, MP dir.

Günlük gazete haberlerine bir baktım diğer parti liderlerinden bu konuda bir tepki yok. Etki tepkiyi doğurmalıdır eğer doğurmuyorsa ruhumuza el Fatiha (bakın ben de Müslümanım)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.