1. YAZARLAR

  2. Klinik Psikolog Berrak Yörük

  3. Sosyal Medya ve Duygusal Bulaşma
Klinik Psikolog Berrak Yörük

Klinik Psikolog Berrak Yörük

Yazarın Tüm Yazıları >

Sosyal Medya ve Duygusal Bulaşma

A+A-

Yapılan birçok araştırma gerçek yaşamdaki duygusal bulaşmanın sosyal medyada da var olduğunu kanıtlamıştır.

Duygusal Bulaşma Nedir?

Duygusal bulaşma, çevremizdeki insanları etkileyen duygusal sinyaller gönderdiğimiz ya da çevremizdeki insanlar tarafından etkilendiğimiz duygusal sinyallerin sürekli ve görünmeyen bir şekilde var oluşudur.

Koronavirüs Sürecinde Sosyal Medyada Duygusal Bulaşma

Özellikle içinde bulunduğumuz bu süreçte sosyal ağlarda geçirilen süre oldukça arttı. Buna bağlı olarak sosyal ağlardaki paylaşımlardaki duygusal etkileşimde giderek artmaktadır. Bu nedenle paylaşımlarımız da daha seçici olup sosyal ağımızda bulanan arkadaşlarımızın duygularımızdan etkilenme oranının yüksek olduğunu unutmamalıyız.

Sosyal Medya Hesaplarınızda Paylaşımlarınıza Özen Gösteriyor musunuz?

Sosyal ağlarda her gün çok sayıda olumsuz duygular hissetmemize neden olan haberlere rastlıyoruz. Koronavirüs hakkında çıkan asılsız, panik yaratmaya yönelik haberler kişide olumsuz duygulara, ölüm korkusuna neden olabiliyor. Koronavirüs süreci başladığından beri doğruluğu kanıtlanmamış birçok haber paylaşımı yapıldı. Üzerimize düşen görev çevremizde ve ailemizde panik havasını arttırmamak içim sosyal medya hesaplarımızı kullanırken bir paylaşım yapmadan önce bu paylaşım olumsuz içerik içeriyor mu? Ve çevremi bu paylaşım nasıl etkiler? Sorularını kendimize sormalıyız.

Paylaşımlarımız bizim kontrolümüzde bu yüzden olumsuz içerikli haberleri paylaşmamaya ekstra özen göstermeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.