1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Sürat ve yolların hali ölüm!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Sürat ve yolların hali ölüm!

A+A-

Yollar âdeta ölüm tuzağı.
Yola çıkarsın gideceğin yere varmak belkide mümkün olmuyor.
Çünkü sürücülerinden tutunda yolların yanlış yapılışı ya da birçok eksik yanları sizi ölüme alıp götürüyor.
Geçenlerde yaşanan genç evladımızın ölümü gibi.
Karşı şeritten geliyor ve o gencin ölümünü getirmiş oluyor sürücü.
Ülkede çok sık olmaya başladı sürücülerin hızlı araç kullanmaları ve bu sebeple sürat yüzünden direksiyon hakimiyetini bir anda kaybetmek suretiyle karşı şeride geçerek karşıdaki insanların canlarına bu şekilde son verilmiş olmaları.
Bunu kabul etmeliyiz ki çok süratli araç kullanıyoruz.
Hele de araç kullanılırken telefonda konuşmak ve mesajlaşmak maalesef her geçen gün hızlı bir şekilde artıyor. Araç  sürerken telefon kullanmak ölümü getirmiş oluyor. Telefona dalan sürücü araç kullandığını unutarak bu şekilde kazaya sebep oluyor.
Trafik hata hiç bir zaman kabul görmez. Trafik dikkat ve sorumlu olmayı gerektirir. Çünkü araç içerisinde seyir halindesiniz. Dikkat edilmez ise hem kendinize hemde karşıda seyir halinde bulunan nice canlara okunmuş olunur. 
Nice ocaklar yandı bu yüzden ve bugün halen daha yanmaya devam ediyor. Bir ailenin içine büyük ve de sönmeyen bir ateş düşer ve hiç bir zaman da bu ateş sönmez bir anne, baba için.
Hele de evladın ölümü kolay değildir.
Geçen gün yaşanan o dikkatsiz sürücü hatasından dolayı şimdi o pırıl pırıl genç, yaşaması gerekli genç yoktur.
Bu kadar ucuz mu hayat?
Bir anda ölümünüzü gerçekleştirecekler.
Yolda gideceksiniz rahat bir şekilde ve ansızın sizin tarafınıza bir başka sürücü geçecek ve sizi orada bitirmiş olacak.
Araç kullanmak dikkat ister.
Araç kullanmak karşı sürücüyü her zaman için düşünmek gerekir.
Yol içerisine girildi mi insan oğlu her şeyi ile birlikte o yolda kendini toplaması, dikkat etmesi gerekmektedir.
Ama maalesef hiç buna dikkat edilmiyor.
Yolların yol olmaktan çıktığını görüyoruz ve yinede basarak araç kullanıyoruz. Kendi canımızı bari düşünmüyor isek bari karşı tarafın canını düşünmeliyiz. Hiç kimse bir başka kimsenin canına son veremez.
Yolların bile bile tehlikeli olduğunu göreceğiz ve yinede sürat yaparak can almaya gireceğiz.
Bakınız bu yolda eğer ki sürat olmasaydı bu ölümü gerçekleştiren sürücü bugün bu cana son vermeyecekti. Bu ölümü gerçekleştiren sürücü sadece kendine bir yerde zarar vermiş olacaktı. Ama bu bilinç içinde değiliz maalesef. Sadece o araçları bir ölüm aracı olarak kullanıyoruz. 
Hep yazarız yollar ölümü getirir sürücüler için. Çünkü yol değildir yapılan. Hep yanlış, hep eksik trafiğimiz söz konusudur. 
Bugün eğer ki karşı tarafa geçen sürücüye karşın demir bariyer koruyucusu konmuş olsaydı, bugün belkide bu ölüm yaşanmayacaktı.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.