1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Tartışma
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Tartışma

A+A-

Son günlerde yeni bir tartışma başlatıldı.

Tartışmayı başlatansa ne yazık ki yıllarını İngiltere’de geçirmiş. Badireler atlatmış ve adaya yıllar sonra gelmiş elinde muhtemelen KKTC. TC. İNGİLİZ VE KIBRIS CUMHURİYETİ Pasaportu olan Cumhurbaşkanı Tatar’ın bir söylemi.

Neymiş ‘’ Kıbrıslı diye bir millet yoktur. Kıbrıs’ta ya Türk’'sünüz ya Rum’sunuz"

Doğru olabilir kendisinin İngiltere de yaşadığı dönemde kendisine hep İngiliz gözü ile bakıldığı için Kıbrıslı olduğunu umutmuş olabilir. Hiç aklına doğduğu ülkede aldığı kimlik kartı ve aldığı pasaporta bakıp asıl kimliğini unutmuş.

Sayın Cumhurbaşkanı unutmayın ki şimdi siz tanınmamış bir ülkenin Cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama uluslar arası kimliğiniz ‘’KIBRISLI TÜRKLERİN LİDER,’’dir.Yani bizler kendimize Cumhurbaşkanı değil bizi uluslar arası diplomaside bizi temsil edecek LİDER seçiyoruz.

Anastasiyadis sizinle hangi masada ve ya uluslar arası toplantıda oturursa KIBRIS CUMHURBAŞKANI olarak oturmaz o masada oturduğu sürece ‘’RUM LİDER’’sen ise ‘’TÜRK LİDER’’sin yani KIBRISLI TÜRK LİDERSİN.Anastasiyadis ancak masadan kalktığında BM’nin 186 sayılı kararının (Türkiye’nin da onayladığı)gereği olarak CUMHURBAŞKANI unvanını kullanabilir.

Umarım seçilmiş bir lider olarak bunları siz ve ya danışmanlarınız bilmektedir.

Verdiğiniz bu beyanat dışındaki söyleriniz da hep toplumu ayrıştırmaya yönelik beyanatlardır. Sanki Kıbrıs’ta değil ayda yaşamışınız gibi davranıyorsunuz.

Sizin ve kurduğunuz düzenin kaymağını yiyenler ile yaşadığınız için halkınızın çektiği eziyeti, geçinememe sıkıntılarını görmezden gelip ‘’ Kıbrıs Türk Halkı Geleceğe Özgüvenle Bakabilen Noktaya Geldi’’diyebiliyorsunuz.

Sn.Tatar şaibeli seçiminizden sonra tam bir bölücü lider rolünü üstlendiniz.

Toplumu zengin ve ganimetçiler bir tarafa diğer vatandaşlar bir tarafa diye böldünüz. Yetmedi çözüm isteyenler ve istemeyenler olarak Türkiye’yi sevenler ve sevmeyenler olarak ayrıştırdınız. ‘’ Kıbrıslı diye bir millet yoktur. Kıbrıs’ta ya Türk’'sünüz ya Rum’sunuz"diyerek yaşadığımız topraklardaki kimliğimizle oynuyorsunuz.

Pasaport ve kimlik iadesi ile başlattığınız bu oyun bizi nereye götürecek. Buyurun böyle bir oyun oynanacaksa 1983’den beri başaramadığınız KKTC’yi tanıtınız işte ben de o zaman gelip sarayınızda ellerinizden öpeceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.