1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Terbiyesiz, hadsiz..
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Terbiyesiz, hadsiz..

A+A-

Şimdi de başımıza Mehmet Baylan diye bir şarlatan bele oldu.

Şözde Kıbrıs’taki din işlerini çok iyi biliyor da dini adada Dr.Küçük yok etmek için saldırı başlattı da onun için ateisttir demeye getirerek Kıbrıslıyı onun indinde aşağılıyor.

Yok efendim Kıbrıs’ta camiler bakımsız ve imamsızmış?

Be hergele bizim Cami ve mescitlerimiz en bakımlı yerler olduğu gibi hiçbir zaman imam eksiğimiz olmadı.

Bir de büyük hata yaıyor bu çokbilmiş.Mağusa’daki Ayasofya Camisi diyor Lala Mustafa Camisi için.

Camilerimizde Türkçe ezan okutmuşuz sanki Türkiye’de okutulmadı.

Evet biz 1923 dn itibaren adada Kıbıs’lı Türk Kimliği ile Atatürk ilkelerine sadık bir toplum olarak İngiliz, Rum ve yedi düvele karşı durduk asimile olmadık.

Bir de biz adaya 1974’de değil 1571’de geldik diyor.Serseri o zaman bizi İngiliz’e kiralayan,sonra İngiliz’in ilhakına karşı koymayan.TBBM’de ‘’Bizim Kıbrıs meselesi dite bir meselemiz yoktur’’Diyenler yabancı milletten miydiler?

Menzilcioğlu adaya müftü gelmiş da biz onu kovmaktan beter edip yerine Dana efendi’yi müftü yapmışız. Evet Müftü Dana efendi Atatürk ilkelerine bağlı bir din adamıydı ve Atatürk ilkelerine bağlı evlatları ve torunları oldu. Ona dil uzatanın dilini keserler.Hiçbir zaman yobazlığa irticaya müsaade etmedi.Din işlerini siyasete alet etmedi.

Biz o kdar laik bir toplumuz ki yıllarca Lefkoşa nikah memurumuz Yenicami imamı rahmetli nurlar içinde yatsın Hacı Faik fendi idi. İmam nikahı değil medeni kanun gereği nikah kıyardı. Ne yazık ki bugünün Türkiye’sine gelinceye kadar hiçbir imam resmi nikâh memurluğu yapmamıştır. İşte biz böylesice laik bir toplumuz.

Senin derdin başka Dr.Küçük’e sallamanın saldırmanın nedeni Nakşibendi tarikatından olman. Kuyruk acınız var Şeyh Nazım’ı adadan gönderip adaya gelişini yasakladığı için onun başlatmış olduğu irtica-i faaliyetleri durdurmasıdır.

İşte bunun için ateist saldırına başladınız

YEMEZLER.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.